ОСТАННІ НОВИНИ

На базі військової прокуратури Західного регіону України відбувся регіональний круглий стіл

|

На базі військової прокуратури Західного регіону України відбувся регіональний круглий стіл за участю делегацій ООН, силових відомств України, Республіки Польща, Словацької республіки, Румунії та Угорщини. Про це львівському порталу повідомили у прес-службі прокуратури Західного регіону.

Уперше за часів незалежності України в Західному регіоні проведено регіональний круглий стіл «Транскордонна співпраця: проблеми та шляхи їх вирішення». Захід відбувся в приміщенні Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного .

«Організований нами захід відбувається, на жаль, в умовах вкрай напруженої та нестабільної обстановки у нашій країні. Такій ситуації сприяє безліч геополітичних та внутрішніх дестабілізуючих факторів. Тому сьогодні, в умовах реального часу, ми шукатимемо шляхи практичного вирішення надзвичайно гострих проблем»,- зазначив Заступник Генерального прокурора України – Головний військовий прокурор Анатолій Матіос.

Метою заходу є об’єднання зусиль працівників правоохоронних органів України та суміжних держав, експертів України та Європи, інших зацікавлених осіб в пошуку оптимальних шляхів у розв’язанні проблем транскордонної взаємодії.

У форматі круглого столу сторони обговорили подальші плани щодо боротьби з тероризмом. Зосередили особливу увагу на запобіганні і протидії нелегальній міграції, торгівлі людьми, органами і тканинами для трансплантації, контрабанді. Окрім того, розглянули шляхи запобігання і протидії незаконному обігу наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, організованій злочинності, службовим та корупційним злочинам.

«Навички та знання іноземних колег разом із нашим досвід, здобутим у визвольній війні від російського агресора, є міцним фундаментом для створення сучасної України, боєздатної армії, сильних та справедливих правоохоронних структур. Упевнений, що наша співпраця дозволить в найшвидші терміни навести правопорядок у нашій країні та побудувати систему громадської безпеки і захищеності не тільки в Західному регіоні, а й у цілій Україні», – повідомив військовий прокурор Західного регіону України Олег Сенюк.

Фото: прокуратура Західного регіону України

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *