ОСТАННІ НОВИНИ

Доба у зоні АТО: троє загиблих та восьмеро поранених

|

За минулу добу внаслідок бойових дій троє українських військовослужбовців загинули, ще восьмеро дістали поранення. Про це Львівському порталу повідомили у інформаційно-аналітичному центрі.

Луганський напрямок

Як і раніше, левова частка ворожих обстрілів припадає на Попаснянський район. Зокрема, у Троїцькому противник застосовував міномети і гармати калібру 152 мм. Вогонь вівся за східного напрямку.

Також неспокійно вчора було у Кримському. Окупанти здійснили 4 мінометних обстріли, випустивши при цьому понад 20 мін. Також бойовики застосовували бронетехніку. Окрім цього, окупанти порушили режим тиші у Станиці Луганській. Загалом за минулу добу на Луганському напрямку сталося 12 ворожих обстрілів, зокрема 6 – з важкого озброєння.

Донецький напрямок

Активні бойові дії ведуться по всьому фронту. І вдень, і вночі бойовики застосовують важке озброєння – міномети і танки.

На світлодарській дузі бойовики активізувалися у другій половині дня. Окрім мінометів та гармат, противник неодноразово використовував БМП. Один із обстрілів тривав безперервно протягом 4 годин. Аналогічна обстановка – під Горлівкою. Бойовики відкривали вогонь у Зайцевому та Верхньоторецькому.

Дуже неспокійно під Авдіївкою. Бойові дії на цих рубежах тривали з перервами більше 10 годин. В бік наших позицій випущено понад 200 мін. У другій половині дня обстріл українських позицій тривав практично безперервно. На відміну від минулих днів, бойовики обстрілювали місто та прилеглі райони з усіх можливих напрямків – південного, південно-східного та східного.

Кілька мінометних та танкових обстрілів з боку противника сталося на флангових позиціях – це Кам’янка та «Шахта Бутовка». Це також сталося у другій половині дня.

Всього за минулу добу на Донецькому  напрямку сталося 33 ворожих обстріли.

Маріупольський напрямок

Загалом обстановка залишається незмінною. Основні бойові дії тривають на півдні Донецької області.

Вчора окупанти близько 20 разів застосовували важке озброєння, розміщене в прифронтовій смузі – міномети, танки, 152-м гармати. Українські війська активно ведуть вогонь у відповідь. Найпотужніші обстріли сталися у Гнутовому та Водяному.

Також епізодичні ворожі обстріли сталися в інших районах, зокрема Красногорівці, Новотроїцькому, Новогригорівці.Всього за минулу добу на Маріупольському  напрямку сталося 43 ворожих обстріли.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *