ОСТАННІ НОВИНИ

Через теракт із літаком на сім років за грати сяде генерал Назаров

|

Генерал Віктор Назаров засуджений до 7 років позбавлення волі у справі про катастрофу Іл-76. Він визнаний винним у загибелі українських військових у збитому терористами Іл-76. У позбавлення військового звання відмовлено, передає УНІАН.

Павлоградський суд вирішив, що він повинен бути покараний згідно ч. 3 ст. 425 УКУ — 5-8 років позбавлення волі. Суд не позбавляє його звання генерал-майора. Моральну шкоду за рішенням суду повинно компенсувати Міністерство оборони. Але компенсації отримають тільки найближчі родичі — батьки й дружини. Розмір компенсації — по 500 тис. грн на користь родичів загиблих.

Докази обвинувачення, на думку суду, повністю доведені. Суд врахував, що він раніше не був засуджений й має позитивну характеристику за місцем служби.

Нагадаємо, 14 червня 2014 року вночі при заході на посадку в аеропорту Луганська пострілом з російського зенітно-ракетного комплексу бойовики збили військово-транспортний літак ЗСУ Іл-76. На борту літака, крім дев’яти членів екіпажу, перебували 40 військовослужбовців. Всі вони загинули. Прокуратура відкрила кримінальне провадження за статтею “теракт”.

Також Генпрокуратура розпочала кримінальне провадження проти посадових осіб ЗСУ та Оперативного штабу АТО, з вини яких загинули 49 військовослужбовців, знищено літак Іл-76, озброєння та військове майно.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *