ОСТАННІ НОВИНИ

Росія перекинула до кордону з Україною нові танки

|

Кремль стягнув на кордон з Україною військові частини, озброєні новою модифікацією танків Т-72Б3 зразка 2015-го року, з посиленим захистом з досвіду війни в Україні. Про це пише журналіст Юрій Бутусов на своїй сторінці у Facebook, повідомляє 24 канал.

«Основу танкового парку РФ становлять модернізовані радянські Т-72. З точки зору «вартість-ефективність», для локальних воєн на кордонах РФ така модернізація цілком виправдана. Розрекламованими танками Т-90 в РФ переозброїли всього кілька батальйонів. І навіть нові Т-14 «Армата» планується поставляти у війська обмеженою серією, недостатньою для заміни всіх Т-72. Дорого», – пише він.

За словами журналіста, російський «Уралвагонзавод» у 2016-2017 роках випустив модернізовані за «українським зразком» танки 154 Т-72Б3.

У таких танків підвищена потужність двигуна, покращена керованість та системи управління вогнем і зв’язку, а також – удосконалений захист танка.

«Дана модернізація оптимізує Т-72Б3 саме до тих завдань, які виконуються в ході війни на Донбасі. Боротися з натівськими «Абрамс» і «Леопард» така машина на рівних не зможе. Гармата і боєприпаси залишилися все тими ж, і її можливості по ураженню сучасних натівських танків вкрай обмежені. У танку немає бойової інформаційної системи, що є стандартом для сучасних танків НАТО. Але Т-72Б3 це танк не для війни з НАТО, це танк для війни з Україною», – зазначив Бутусов.

Фото: Facebook-сторінка Юрія Бутусова

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *