ОСТАННІ НОВИНИ

Завтра львів’ян кличуть садити дерева у парку «Знесіння»

|

У суботу, 25 березня, усіх львів’ян запрошують приєднатися до акції з висадження дерев у парку «Знесіння». Про це Львівському порталу повідомили організатори заходу.

«Адже на території скандального будівництва на вул. Довбуша, 15 представники Держекоіспекції у Львівській області та військової прокуратури зафіксували 186 незаконно зрубаних дерев. Активісти планують висадити 300 дерев і просять 25 березня о 9:00 прийти усіх небайдужих містян», – наголошують активісти.

Детальніше про це читайте тут.

Також додамо, що 27 березня об 11.00 львів’ян запрошують на пікет під стінами Львівського апеляційного господарського суду (вул. Личаківська, 81) проти незаконного будівництва у регіональному ландшафтному парку «Знесіння» компанією «Архібуд». Активісти хочуть влаштувати протест на пішохідному переході, безперервно переходячи зебру.

За словами громадських активістів «Зупинимо загарбників Знесіння», цей суд є надзвичайно важливим у справі, адже якщо апеляцію «Архібуду» суд таки задовольнить, то компанія і надалі зможе проводити будівництво у зоні ЮНЕСКО. Додамо, що організація ЮНЕСКО двічі просила зупинити будівництво, а Львівська міська рада визнала, що ділянка була передана Архібуду незаконно.

Як відомо, будівництво пов’язаною із народними депутатами від БПП Ярославом та Богданом Дубневичами. Воно ведеться фірмою «Архібуд» на вул. Довбуша із порушеннями природоохоронного, оборонного та земельного законодавств. Історія з цим парком триває ще з 2007 року і тягне за собою не одну оборудку та судову тяганину. Детальніше про незаконне будівництво у парку «Знесіння» Львівський портал писав у матеріалі: «Чим дихатимеш, Львове? Як місту відтяли частину «зелених» легень на поталу забудовникам».

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *