ОСТАННІ НОВИНИ

«Ваш родич у поліції, треба заплатити»: шахрай, який представився працівником поліції, видурив у жінки 800 доларів США

|

В Дрогобичі шахрай видурив у жінки 800 доларів США, представившись працівником поліції. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ГУНП у Львівській області.

В Дрогобицький відділ поліції 22 березня за допомогою звернулася 33-річна місцева жителька. Жінка повідомила, що їй зателефонував невідомий чоловік, який представився працівником поліції, та повідомив, що її брат скоїв ДТП і йому загрожує в’язниця. Але за три тисячі доларів він допоможе вирішити цю проблему. Жінка прийшла на домовлене з шахраєм місце зустрічі і віддала йому 800 доларів США. Згодом, зателефонувавши братові, потерпіла з’ясувала, що її обдурили.

Правоохоронці вкотре наголошують! «Ваш родич у поліції» – один з найбільш розповсюджених методів шахрайства! Зловмисники, представляючись поліцейськими, щодня видурюють гроші у громадян. Іноді кошти пропонують перерахувати на банківський рахунок або можуть скористатися послугами таксистів, як посередників.

Щоб не стати жертвою афериста, необхідно:

  • спитати прізвище, ім’я, по-батькові, посаду, відділ поліції, в якому працює співрозмовник та його робочий номер телефону (переважно після цього шахраї кладуть слухавку);
  • передзвонити у поліцію і дізнатись чи насправді ваш родич знаходиться у них;
  • передзвонити «винуватцю» події або його найближчим родичам та з‘ясувати всі обставини;
  • повідомити про спробу шахрайства у найближчий відділ поліції або зателефонувати на оперативний номер 102.

І запам’ятайте, шахраї намагатимуться вами маніпулювати! Вони проситимуть вас не класти слухавки, підганятимуть вас робити все швидко, розповідатимуть про можливе ув’язнення вашого родича – усе для того, аби ви запанікували і віддали їм свої гроші. Зберігайте спокій та не поспішайте виконувати вимоги шахраїв – це найголовніша запорука вашої безпеки!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *