ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові створять комісію, яка шукатиме винних у знищенні унікальної хати в «Шевченківському гаю»

|

У Львові створять спецкомісію для розслідування знищення хатини 19 століття. За фактом знищення хатини 19 ст. у «Шевченківському гаю» у Львівській міськраді вимагають кримінальної відповідальності. Про це йдеться у депутатському зверненні Валерія Веремчука, яке він виголосив під час засідання сесії міськради 23 березня, передає кореспондент Львівського порталу.

«Було рішення виконкому про створення Стратегії збереження пам’яток до 15 травня. Сьогодні ми розглядаємо виділення додаткових коштів на збереження пам’яток. За час, коли ми шукаємо можливість додаткового фінансування, у «Шевченківському гаю» розібрали та спалили хатини ХІХ ст. з с. Шилівці в етнозоні «Буковина». Є інформація, що ще деякі об’єкти планують знищити. Своє рішення дирекція аргументує висновками науково-методичної ради музею, яка ще у 2011 році вирішила розібрати будівлю через незадовільний стан. За рішенням Львівської облради, ця хата внесена до переліку пам’яток місцевого значення. Такі об’єкти перебувають під охороною закону. За руйнування цієї пам’ятки має бути відповідальність і не лише адміністративна», – наголосив він.

Так, міський голова Львова Андрій Садовий заявив про створення спеціальної комісії для розслідування факту знищення хатини.

«Долучити спеціалістів університету ім. Франка, Академії мистецтв, депутатів міської ради, щоб створили незалежну комісію, яка би публічно це питання дослідила і дала кінцевий вердикт», – зазначив він.

Як повідомляв Львівський портал, вночі у Музеї народної архітектури та побуту у Львові «Шевченківський гай» спалили хату, збудовану ще у ХІХ столітті, яку експонували в секторі «Буковина».

Також додамо, що нещодавно львівські депутати підняли питання жахливого стану більшості об’єктів Шевченківського гаю.

Фото: Гал-інфо

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *