ОСТАННІ НОВИНИ

Виконком виділив гроші на реконструкцію експонатів «Шевченківського гаю»

|

Сьогодні, 22 березня, виконавчий комітет ЛМР прийняв рішення «Про схвалення змін до переліку об’єктів, видатки на які у 2017 році будуть проводитись за рахунок коштів бюджету розвитку міського бюджету м. Львова». Це рішення буде розглянуте на сесії Львівської міської ради. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

Як повідомила Ірина Кулинич, директор департаменту економічного розвитку ЛМР, виконавчий комітет затвердив пропозицію розподілу коштів в сумі 30 млн. грн., яку будуть виносити на сесію міської ради.

«Ще з минулого засідання бюджетної комісії залишилося нерозподіленими 30 млн. грн. Тому цим рішенням, за пропозицією бюджетної комісії, виконавчих органів, ці 30 млн. грн. розподіляємо між тими об’єктами, які плануємо зробити у 2017 році.

Це 1 млн. грн. для Курії УГКЦ на ремонт будинків комунальної власності на пл. св.Юра; 2 млн. грн. на реконструкцію експонатів Шевченківського гаю. Також передбачені кошти для управління охорони історичного середовища для реставрації балконів та брам, кошти для ЛМКП «Львівводоканал» на каналізування вулиць, кошти для Шевченківської, Личаківської, Залізничної, Франківської адміністрацій, кошти для будівництва спортивних майданчиків у Сихівському районі і субвенція для міста Винник для ремонту доріг», – розповіла Ірина Кулинич.

Як писав Львівський портал, нещодавно львівські депутати підняли питання жахливого стану більшості об’єктів Шевченківського гаю.

Водночас зазначалося, що цього року у міському бюджеті планують закласти близько 3 млн грн на реставрацію п’яти пам’яток музею.

Окрім цього, повідомлялося, що вночі у Музеї народної архітектури та побуту у Львові «Шевченківський гай» спалили хату, збудовану ще у ХІХ столітті, яку експонували в секторі «Буковина».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *