ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині зловили скімерів, які крали гроші з банківських карток

|

Працівники кіберполіції Львівської області проводили документування невідомих осіб, які на території області встановлювали спеціальне скімінгове обладнання на банкомати та в подальшому незаконно знімали грошові кошти з банківських карток громадян. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ГУ НП у Львівській області.

Завдяки налагодженим діям кіберполіції та слідства, 17 березня 2017 року, біля одного з банкоматів відомого в Україні банку, кіберполіцейським вдалося «на гарячому» затримати двох мешканців міста Києва, які намагалися зняти з банкомату приховану відеокамеру та скімінгову накладку.

В ході проведення подальших заходів, які були спрямовані на документування злочинної діяльності викрадачів грошей з банківських карток, вдалося вилучити скімінгове обладнання, комп’ютерну техніку та інші інструменти, які злочинці використовували для виготовлення скімінгових пристроїв та в подальшому «білого пластику». Як було встановлено, крадіїз дійснювали такі «наїзди» і на банкомати у інших містах України.

На даний час, кіберполіції вдалося ідентифікували їх причетність до скоєнняаналогічних злочинів на території Київської області. Сума завданих збитківпротиправними діями «скімеристів» на даний час встановлюється.

Затриманих поміщено в ІТТ Пустомитівського відділення поліції Франківського відділу поліції ГУ НП у Львівській області. Їм оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення за ч.2 ст.361 КК України. Галицьким районним судом міста Львова підозрюваним обрано міру запобіжного заходу «тримання під вартою» терміном на 60 діб, з можливістю внесення застави у розмірі 128 тисяч гривень по кожному.

Триває слідство.

Фото: tricksters.com.ua

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *