ОСТАННІ НОВИНИ

Гонитва на Львівщині. П’яний водій побив машину поліції і проволочив патрульного за руку

|

Нетверезий мешканець Городка, намагаючись втекти від поліцейських, травмував правоохоронця та протаранив патрульний автомобіль. Про це Львівському порталу повідомили у відділі комунікації ГУ НП у Львівській області.

Працівники групи реагування патрульної поліції Городоцького відділення поліції 21 березня близько 19.00 під час патрулювання міста помітили автомобіль «Деу Ланос», водій якого поводився неадекватно – керував транспортним засобом з чисельними порушеннями Правил дорожнього руху та неодноразово створював небезпеку для інших водіїв та пішоходів, зокрема й для дітей.

Правоохоронці прийняли рішення зупинити автомобіль, проте водій «Деу», помітивши поліцейських, почав втікати. Працівники групи реагування викликали підмогу та розпочали переслідування. Виїхавши з Городка, втікач з’їхав на ґрунтову дорогу та зупинився у полі. Коли до нього підбіг поліцейський, чоловік захопив його руку крізь відчинене вікно та рушив, тягнучи правоохоронця за собою. Так він проїхав близько п’ятнадцяти метрів і лише тоді відпустив руку поліцейського, котрий впав у кювет, пошкодивши ногу.

Тим часом на допомогу групі реагування прибув ще один патрульний автомобіль. Побачивши це, водій «Ланоса» продовжив втечу і знов повернувся у місто. Поліцейські прийняли рішення не застосовувати табельну зброю у населеному пункту та намагались заблокувати автомобіль втікача. Водій «Деу» протаранив поліцейський «Рено Кенго» і лише після цього зупинився. Правоохоронці затримали чоловіка – ним виявився 31-річний місцевий мешканець. Медики виявили у нього в крові 1,7 проміле алкоголю.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) КК України, санкція якої передбачає покарання – обмеження волі на строк до п’яти років або позбавлення волі на той самий строк, а також за ч.1 ст.342 (опір представникові влади, працівникові правоохоронного органу…) КК України, санкцією якої передбачене покарання – штраф або виправні роботи на строк до двох років, або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років.

Зловмисник затриманий у порядку статті 208 КПК України. Проводиться досудове розслідування.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *