ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові стартує конкурс ідей «Майстерня міста». Як податись?

|

У Львові стартує конкурс на ідеї для «Майстерні міста». Темою цьогорічної «Майстерні» є урбаністична децентралізація в межах міста із залученням локальних мікрогромад та налагодження діалогу між фаховими середовищами та активістами. Зголошуватися на конкурс зі своєю ідеєю можна до 15 квітня, інформують у прес-служба мерії.

Відбуватиметься «Майстерня» з 5 до 16 червня.

«Майстерня міста – це проект, який покликаний заохотити мешканців Львова долучитися до процесу творення міста. Адже, хочемо ми того чи ні, та, насправді, є учасниками процесу творення міста – або через нашу бездіяльність або активні проекти. «Майстерня міста» – це можливість активно долучатися до процесу творення.

Цьогорічна Майстерня матиме відмінності від минулорічної. Центральна локація, як зазвичай, буде в центрі міста та ще буде мандрівний намет, який буде проводити заходи Майстерні у різних районах», – розповів Олександр Кобзарев, директор Інституту міста.

Щодо фінансової підтримки, то як повідомили в Інституті міста, минулого року проект «Майстерня міста» виграв Лейпцизьку премію інтегрованого міського розвитку. Команда проекту «Майстерня міста» отримала 300 000 грн. для реалізації усіх заходів, які популяризують інтегрований розвиток міст в Україні та підтримують сталий розвитку міст, їхніх мікрорайонів і міських просторів.

«Майстерня міста 2017» буде відбуватися з 5 до 16 червня. Щоб стати учасником, потрібно заповнити анкету. При заповненні анкети потрібно вказати не лише заходи, які ви хочете зреалізувати, але й ті проекти, які хочете представити на платформі «Майстерні». Критеріями відбору проектів є: відповідність цілям, некомерційність заходів, практична складова або ж вагомий соціальний ефект.

«Заповнити анкету для участі в проекті потрібно до 15 квітня», – розповіла Марта Гладка, менеджер проектів «Інституту міста».

До складу конкурсної комісії, яка відбиратиме проекти, входять: Олександр Кобзарев, директор Інституту міста, Лілія Онищенко, начальник управління охорони історичного середовища ЛМР, Ірина Цяпа, представник Інституту лідерства та управління УКУ, Олександра Сладкова, начальник відділу урбаністики ЛКП «Інститут просторового розвитку» ЛМР, Наталя Бунда, керівник департаменту розвитку ЛМР, Наталя Тарнавчик, менеджер з комунікацій та роботи з громадськістю з проекту «Муніципальний розвиток та оновлення старої частини міста Львова» (GIZ), та Михайло Мороз, начальник управління культури ЛМР.

За словами Назара Костирка, інженера-проектанта, заступника начальника відділу урбаністики ЛКП «Інститут просторового розвитку», на «Майстерні» буде зреалізовано кілька напрямків: це громадські простори, міська культура, велотранспорт, екологія та енергоощадність, дитяча урбаністика, розвиток локальних громад та збереження історичного середовища. Ці тематичні напрямки будуть зазначені в анкеті і кожен з учасників може зрозуміти, куди віднести свій проект.

«Ми чекаємо на проекти, які працюють над культурним розвитком міста. Буде бонусом, якщо до проекту будуть залучені об’єкти культури. До прикладу, минулого року активно долучилися бібліотеки з читачами. В пріоритеті будуть культурно-просвітницькі проект із так званими «вразливими» верствами населення, літніми людьми. Також важливо, щоб були представлені стратегічні проекти, які продовжать свою діяльність після завершення «Майстерні» і також працюватимуть на розвиток локальної громади», – розповіла Ірина Рибко, спеціаліст відділу культурних індустрій управління культури ЛМР.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *