ОСТАННІ НОВИНИ

На Донбасі вчора загинуло троє український бійців

|

За минулу добу внаслідок бойових дій 3 українських військовослужбовців загинули, 9 – дістали поранення і травми. Про це повідомляє інформаційно-аналітичний центр РНБО, передає Львівський портал.

Луганський напрямок

Обстановка залишається незмінною. Понад 70% ворожих обстрілів припадають на Попаснянський район. Окупанти один раз застосовували міномети (у Троїцькому). При цьому було випущено до 10 мін.

Також окупанти порушили режим тиші у Станиці Луганській, Трьохізбенці та Кримському.

За фактами, які оприлюднив сьогодні на брифінгу речник  Міністерства оборони України з питань АТО  полковник  Олександр Мотузяник, внаслідок ворожих обстрілів пошкоджено лінію електропередачі Слов’яносербськ-Трьохізбенка. Без електроенергії залишилися 1400 абонентів у селах Трьохізбенка, Оріхово-Донецьке і Калаус Новоайдарського району. Тривають ремонтні роботи.

Всього за минулу добу на Луганському напрямку сталося 15 ворожих обстрілів.

Донецький напрямок

Як і позавчора, основними районами бойових дій залишаються Луганське та ділянка фронту Кам’янка – Авдіївка – позиція «Шахта Бутовка». Противник активізувався у другій половині дня, і застосовував міномети, танки, іншу бронетехніку, а також снайперів.

Окрім цього, противник двічі порушив режим тиші у Новолуганському. В інших районах (під Горлівкою та в Донецькому аеропорту) вчора бойові дії не велися.

Всього за минулу добу на Донецькому напрямку сталося 17 ворожих обстрілів, зокрема 7 – з важкого озброєння.

Маріупольський напрямок

Основні події вчора розгорнулися у Водяному, що на схід від Маріуполя. Вчора на цих рубежах відбулося бойове зіткнення між українськими військами та противником. Також наші позиції та житлові райони Водяного пережили кількагодинні потужні обстріли з важкого озброєння.

Події розгорталися таким чином. Вранці дві ворожі ДРГ (чисельністю до 20 бойовиків кожна) атакували 2 наші позиції, висунувшись з боку Саханки. Напад успішно був відбитий силами АТО, і окупанти були змушені відступити, наразившись на влучний вогонь та міцний опір з боку наших військ. Пізніше, намагаючись вирівняти становище, окупанти відкрили масований вогонь з усіх наявних у прифронтовому районі зразків важкого озброєння – мінометів, гармат і РСЗВ «Град». При цьому було випущено більше 50 мін, по 40 снарядів зі 122-мм та 152 мм гармат, 65 реактивних боєприпасів з «Града».

Втрати ворога (так званий «9-й полк») у цьому бою оцінюються від 5 до 8 бойовиків загиблими, від 13 до 16 пораненими.

Один із ворожих обстрілів з «Града» влучив безпосередньо у село Водяне, що було зафіксовано камерами відеоспостереження.

Одночасно бойовики вели вогонь з іншого напрямку, щоб відволікти наших військовослужбовців від напрямку головного удару. При цьому вони важке озброєння не застосовували.

На інших опорних пунктах українських військ на півдні області – в Талаківці, Лебединському, Широкиному – також вчора було неспокійно. Окупанти обстріляли їх з мінометів, гармат і танків.

У Новотроїцькому вчора сталося 4 ворожих обстріли – 2 снайперських і 2 артилерійських. По наших позиціях було випущено понад 50 мін і снарядів. Здебільшого це відбувалося ввечері, між 20 та 21 годиною.

У Мар’їнці та Красногорівці окупанти також застосовували міномети.

Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку сталося 28 ворожих обстрілів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *