ОСТАННІ НОВИНИ

Експерти вияснили, чому у водоймі в Лисиничах подохла риба

|

Воду у струмку в селі Лисиничі забруднюють стічні води, що туди потрапляють. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Держекоінспекції Львівщини.

У рамках здійснення заходів державного контролю працівниками відділу інструментально-лабораторного контролю Держекоінспекції відібрано проби води з безіменного потічка, в який стікає вода зі ставка (технічної водойми), розташованого на території ПАТ «Агрофірма «Провесінь», що є на території Лисиничівської сільської ради Пустомитівського району.

За результатами лабораторних  досліджень в безіменному потічку  виявлено високі концентрації забруднюючих речовин: амонію – 10,8 мг/дм3, фосфатів – 7,43 мг/дм3, органічних речовин (біохімічне споживання кисню- 32 мг/дм3, хімічне споживання кисню – 124 мг/дм3), аніонних СПАР – 1,46 мг/дм3, що призвело до зниження вмісту  розчиненого  кисню у воді (2,8 мг/дм3) та до замору риби.

Слід зазначити, що забруднення ставка відбувається внаслідок потрапляння неочищених стічних вод з приватних будинків, розташованих навколо ставка.

Нагадаємо, у Лисиничах місцеві жителі стурбовані тим, що річкою потекла невідома речовина.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *