ОСТАННІ НОВИНИ

З 2 квітня лише обрані пільговики їздитимуть у маршрутках Львівщини безкоштовно

|

Із 2 квітня на приміських і міжміських маршрутах Львівської області збираються обмежити безкоштовне перевезення пільговиків. Про це сьогодні на прес-конференції повідомив голова Львівського обласного профільного профспілкового комітету Юрій Кривенко, передає кореспондент Львівського порталу.

«Протягом останніх двох тижнів у трудових колективах всіх транспортних підприємств області пройшли збори, де розглядали питання про те, як вижити в умовах ситуації з пільговими перевезеннями… Відтак нас уповноважили підготувати офіційне звернення до всіх гілок влади. Зважаючи на те, що ні в обласному, ні в державному бюджеті цього року не передбачили жодної  копійки на відшкодування пільгового перевезення, ми прийняли рішення обмежити перевезення пільгових категорій населення», – розповів він.

Також Юрій Кривенко наголосив, що загалом безкоштовним проїздом в маршрутках користуються 713 тисяч мешканців області.

Він зауважив, що із 1 січня мінімальна зарплата зросла до 3200. «Це тягне за собою підвищення фонду оплати праці в півтора-два рази», – пояснив Юрій кривенко.

«Протягом минулого року ми постійно зверталися до Мінінфраструктури, Кабміну, Комітетом транспорту Верховної Ради, подавали свої пропозиції щодо вирішення цієї проблеми…Але, на жаль, отримували від органів центральної влади лише відписки, мовляв, у держбюджеті нема коштів, їх мають виділяти органи місцевого самоврядування. Але на місцевому рівні також нема достатньої кількості грошей, щоби відшкодовувати втрати автотранспортних підприємств за перевезення тих категорій пільговиків, які прийняті на державному рівні», – голова Асоціації перевізників Львівщини Іван Велійка.

Окрім цього, він додав, що на монетизацію пільг потрібно, як мінімум, 600 мільйонів.

Отож, з 2 квітня 2017 року на приміських маршрутах безкоштовно перевозитимуть лише дві категорії пільговиків – учасників АТО та інвалідів першої групи. На міжміських маршрутах тільки одну категорію – учасників АТО.

«Це вимушений крок і його підтримали всі без виключення перевізники області. Решта категорій пільговиків мають сплачувати за проїзд у повному області», – резюмував Юрій  Кривенко.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *