ОСТАННІ НОВИНИ

Махінації чиновників із землею на Сихові. У мерії кажуть, що все законно

|

У Львівській міській раді прокоментували скандал із ділянкою на вулиці Антонича.  Власне нині прокуратура області поширила інформацію  про виявлений факт зловживання службовцями Львівської міської ради при розпорядженні землями комунальної власності та використання підроблених документів.

Як йдеться у повідомленні прес-служби ЛМР, земельна ділянка на вул. Б.-І.Антонича була виділена для ЛКП «Львівавтодор», а ТОВ «Сихівська народна торгівля» дозволили там влаштувати торгівельні павільйони для організації ринку. Як зазначає директор юридичного департаменту, ця земельна ділянка була вилучена з переліку аукціонних, тому Львівська міська рада мала право нею розпоряджатись.

За словами директора департаменту містобудування, комунальне підприємство має право без аукціону отримати у користування земельну ділянку.

«Ми у 2016 році надали у користування земельну ділянку, яка належить територіальній громаді міста Львова, нашому ж ЛКП «Львівавтодор». Була необхідність перенесення ринку «Санта-Барбара» для завершення будівництва трамвайної лінії на Сихів. Ми були свідомі, що ТОВ «Сихівська народна торгівля» на момент перенесення цього ринку не мала належним чином оформлених документів на земельну ділянку, але враховуючи ту кількість підприємців, які власне працювали там, ту кількість людей, які користувались послугами цього базару, містом було прийнято рішення про його перенесення.

Для цього була виділена земельна ділянка, яка влаштовувала і ЛКП «Львівавтодор», і підприємців, і ми свідомо закріпили цю земельну ділянку за нашим комунальним підприємством і дозволили ТОВ «Сихівська народна торгівля» влаштувати там торгівельні павільйони для організації ринку.

Мені також відомо, що ТОВ «Сихівська народна торгівля» зверталася в інспекцію з вимогою ввести в експлуатацію цей ринок і отримала відмову. Ми завершуємо підготовку позову, який буде поданий до суду до кінця цього тижня, про скасування державної реєстрації. Я не можу погодитись з прокуратурою про те, що незаконно була вилучена земельна ділянка на вул. Б.-І. Антонича з переліку земель, які перебували для продажу на аукціоні, тому що це землі міста і власне Львівська міська рада ними розпоряджається. Якщо місто вирішило, що там має бути організовано ринок, то, я вважаю, що це можливо. Отож, ми після подачі заяви до суду, звернемось про відкриття кримінального провадження», – зазначила директор юридичного департаменту Гелена Пайонкевич.

«Земельна ділянка була включена у перелік аукціонних, але з аукціону ми її зняли тоді, коли ще навіть документи не були готові і аукціон не був оголошений. Тобто, ми мали право надати її для ТОВ «Сихівська народна торгівля». Це питання виносилось на сесії ЛМР, було дві ухвали, перша  була ще 30.12.2015 року.

Ст. 134 Земельного кодексу України передбачає надання, у тому числі і вільних земельних ділянок, у розпорядження для комунальних підприємств. Тобто, якщо це комунальне підприємство, то воно має право без аукціону отримати земельну ділянку у постійне користування. Коли виготовляють документи на землю, то вони погоджуються не тільки у міській раді, але й державними органами, які теж дали свій висновок, що ніяких претензій щодо передання ділянки на вул.Б.-І.Антонича ТОВ «Сихівська народна торгівля» не мають.

Раніше мешканці просили нас замінити їм земельну ділянку для ринку. І ми це зробили, адже раніше ринок був у антисанітарних умовах. Зараз на новій ділянці зробили акуратні торгівельні павільйони. Ми врегулювали питання, яким чином може трамвайна колія проходити по території «Санта-Барбари», і замість антисанітарної ділянки ми зробили новий ринок на земельній ділянці на вул.Б.-І.Антонича», – зазначив директор департаменту містобудування Сергій Коровайник.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *