ОСТАННІ НОВИНИ

Сьогодні у Львові Хресна дорога

|

У Хрестопоклінну неділю, 19 березня, відбудеться Хресна дорога вулицями Львова під молитовним проводом монахів-василіян з нагоди 400-ліття реорганізації Василіянського Чину святого Йосафата. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ЛМР.

Очолюватиме Хресну ходу Високопреосвященний владика Ігор, Митрополит і Архиєпископ Львівський. Хресна хода традиційно вирушає о 15.00 год. від храму Архистратига Михаїла (вул. Винниченка, 22) до пам’ятника Праведному Митрополиту Андрею (пл. св. Юра, 5).

За словами капелана Львівської міської ради отця Павла Дроздяка, у 2017 році Чин святого Василія Великого відзначає свій ювілей. Саме отці-василіяни  чимало долучилися до розвитку Христової Церкви в Україні та за її межами. Тому цьогорічний текст Хресної дороги підготували отці з ЧСВВ.

«Традиційно, у Хрестопоклінну неділю, у Львові вирушаємо у ходу, під час якої розважатимемо над страстями Господа нашого Ісуса Христа. Хресну дорогу тематично приурочимо молитві за мир і спокій у нашій країні… Окрім животворячого хреста Господнього, будемо молитися навколо мощей святого  священномученика Йосафата…», – йдеться у повідомленні капелана

До участі у Хресній ході запрошують долучитись всіх львів’ян, незалежно від конфесійної та релігійної приналежності.

«Традиційна загальноміська Хресна дорога – це збереження нашої віри, яка хитається сьогодні під впливом різних обставин. Віри, що слабне з кожним днем. І це ще одна можливість разом зібратись довкола Господа Бога і просити Його помочі у цій боротьбі. Тому запрошуємо долучитись всіх львів’ян, незалежно від конфесійної та релігійної приналежності, своїх духовних поглядів. Маємо єдиними устами і серцем молитись довкола хреста Господнього, благати у Нього помочі і порятунку», – зазначив Павло Дроздяк.

У неділю, 19 березня, під час Хресної ходи (з 15.00 год. до 19.00 год.), трамваї тимчасово курсуватимуть за зміненим маршрутом.

Фото: Вголос

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *