ОСТАННІ НОВИНИ

Садовий напророкував собі «медійно-сценарний план» усунення від влади

|

Львівський міський голова, лідер партії «Самопоміч» Андрій Садовий вважає, що обласна прокуратура вже до 21 березня пред’явить йому підозру, після чого його швидко відсторонять від посади в судовому порядку. Про це заявив сам мер у інтерв’ю виданню DT.UA.

За словами Андрія Садового, завдання підготувати йому підозру надійшло до прокуратуру області від вищих ешелонів влади.

«Обласна прокуратура працює в посиленому режимі. Робить усе можливе і неможливе, бо їм дуже важко щось пришити, особливо коли це шиється білими нитками. Поставлено задачу з високих кабінетів, тому вони найближчими днями висуватимуть підозру. І наступним кроком буде звернення до суду про моє відсторонення з посади», – заявив він, визнавши, що рішення суду буде прогнозованим, оскільки судова система України працює «чітко по вертикалі».

Садовий також розповів, що попередньо, оголосити йому про підозру повинні були після 21 березня, проте щось змінилося, і тепер зробити це планується до 21 числа. За його словами, ініціатори цих процесів «відпрацьовують якийсь медійно-сценарний план». Він також повідомив, що планує наймати адвокатів та захищати свої права у суді. «За моїми даними це (відсторонення) відбудеться найближчими днями. Виконувати обов’язки голови буде секретар Львівської міської ради — Анатолій Забарило, представник партії “Громадянська позиція», – заявив мер Львова, відповідаючи на відповідне запитання журналіста.

Як відомо, генпрокурор України Юрій Луценко заявив, що два тижні тому в Харкові була завершена експертиза, яка встановила, що ніякого підпалу на звалищі «Збиранка» у Грибовичах не було. Пожежа на звалищі була спричинена самозайманням через недотримання технологій, тому стоїть питання про недбалість службових посадових осіб Львівської міської ради. За його словами, якщо буде вручено підозру щодо недбалості зі смертельним наслідком, це може привести і до усунення винуватця від обійманої посади, і до кримінальної відповідальності. «По-старому, це – халатність. Але все ускладнюється тим, що ми маємо трьох загиблих. Сім’ї в праві запитати, хто з посадових осіб Львівської міськради за це відповідає. Саме зараз досудове слідство обласної прокуратури встановлює цього «Хто?». Я не можу виключати, що ним може бути і мер, і його заступники, інші посадові особи», – сказав глава Генпрокурор.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *