ОСТАННІ НОВИНИ

НАБУ запевняє, що має достатньо доказів провини Насірова

|

НАБУ має достатньо доказів незаконності рішень голови ДФС у питанні відстрочення платежів для компаній Онищенка. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі НАБУ.

За даними правоохоронців, заяви нардепів про те, що затримання голови ДФС «вдарило» по економіці країни такі ж безглузді, як і розповсюджені раніше представниками тієї ж політсили твердження, що розслідування корупції на держпідприємствах «зриває» їхню приватизацію. Наголошуємо – усі дії Антикорупційного бюро спрямовані на ліквідацію незаконних схем та зменшення корупційного навантаження на економіку країни та її громадян.

У відповідь на заяви окремих депутатів про те, що через затримання голови ДФС бізнесу перестануть надавати відстрочення за податковими зобов’язаннями, зауважуємо: кримінальне переслідування голови фіскальної служби відбувається не через факт надання розстрочення податків господарюючим суб’єктам, а через відсутність законних підстав для його застосування, що призвело до завдання державі збитків на суму близько 2 мільярдів гривень.

Слідство має докази, що ухвалюючи рішення про надання розстрочки зі сплати рентних платежів трьом компаніям, підконтрольним народному депутату Олександру Онищенку, що діяли за договорами спільної діяльності з державною компанію ПАТ «Укргазвидобування», голова ДФС cвідомо проігнорував низку умов застосування цього інструменту, зафіксованих у нормативних документах.

Зокрема, рішення про розстрочення сплати рентних платежів ухвалені “заднім” числом – без наявних на те обґрунтованих підстав та вже після настання встановлених дат сплати ренти згаданими компаніями.  Розстрочення надавалися без погодження з Міністерством фінансів України, хоча їхній термін виходив за межі одного бюджетного року. Крім того, голова ДФС повідомив ПАТ “Укргазвидобування” та Державній службі геології та надр України недостовірну інформацію про відсутність у згаданих компаній податкового боргу. Цим він приховав факт невиконання операторами умов договорів про спільну діяльність в частині сплати до бюджету ренти за користування надрами, що могло б стати підставою для розірвання договорів між ПАТ “Укргазвидобування” та компаніями, задіяними у так званій “газовій схемі Онищенка”.

Нагадуємо, що 2 березня детективи Національного антикорупційного бюро під процесуальним керівництвом прокурорів САП затримали голову Державної фіскальної служби України та повідомили йому про підозру у скоєнні зловживання владою та службовим становищем.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *