ОСТАННІ НОВИНИ

«Закон один для всіх». У СБУ можуть заборонили в’їзд представниці «Євробачення» від РФ до України

|

Україна має достатньо часу для ухвалення рішення щодо в’їзду в Україну представниці Росії на “Євробаченні” Юлії Самойлової, яка відвідувала анексований Крим. Про це заявив голова СБУ Василь Грицак у п’ятницю, повідомляє Укрінформ.

«Станом на цю хвилину рішення про заборону в’їзду співачки з Росії поки що не прийнято, воно буде ухвалюватися пізніше. У нас ще доволі багато часу до травня», – сказав Грицак.

Водночас, відповідаючи на уточнювальні запитання журналістів, він зауважив, що закон має бути єдиним для всіх, і людина, яка відвідувала окуповану територію – Крим – не має права в’їжджати на територію України.

Водночас Грицак висловив переконання, що Росія умисно відправляє на “Євробачення” людину з певними фізичними вадами, яка до того ж відвідувала Крим. На його думку, це зроблено для того, щоб подивитися на реакцію України.

«Закон один для всіх, і він означає одне – якщо людина перетнула кордон окупованої території, це означає, що вона скоїла правопорушення, і це є підставою для того, щоб закрити їй в’їзд в Україну. Але питання в’їзду чи нев’їзду в Україну не лише у компетенції СБУ, це компетенція і Державної прикордонної служби, вона також може ініціювати заборону на в’їзд», – сказав Грицак.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *