ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові тимчасово закрили школу, де обвалилась частина сходів

|

Сьогодні, 17 березня, під час позачергового засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій було прийнятовжити невідкладних протиаварійних заходів та забезпечити належний навчальний процес учнів та вчителів у інших навчальних закладах, розміщених поблизу СЗШ № 44. Про це повідомили у прес-службі Львівської міськради.

«Вчора, 16 березня, приблизно об 11.00 год. стався обвал опорної балки сходового маршу між 2 і 3 поверхами лівого крила СЗШ № 44. Було складено акт за участі представника управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення і було вирішено:

припинити навчання у школі № 44 та забезпечити належні умови для учнів та вчителів у інших навчальних закладах, розміщених поблизу СЗШ № 44,

терміново встановити опорні балки на сходовому марші лівого крила 1, 2 та 3 поверхів для розвантаження з метою недопущення подальшого руйнування,

провести обстеження на предмет аварійності конструкційних елементів з наданням висновків на проведенням невідкладних аварійно-відновлювальних робіт, а також висновків щодо можливості продовження навчально-виховного процесу,

розробити ПКД для проведення заміни або ремонту консолей маршів обох сходових кліток

приступити до виконання невідкладних аварійно-відновлювальних робіт із заміни сходових маршів після отримання конструктивного рішення, розробленого ліцензованою проектною організацією.

Вже вчора було обмежено доступ учнів, вчителів та технічних працівників до приміщення навчального закладу та видано наказ про зміни в організації навчально-виховного процесу у СЗШ № 44.

Зокрема, ми вирішили організувати навчання учнів у навчальних закладах, які знаходяться поруч. Це:

СЗШ №33;

Львівська правнича гімназія;

Львівський технологічний ліцей;

Центр дитячої та юнацької творчості Залізничного району.

Учні 1 – 8 класів будуть навчатися у 1-шу зміну, а учні 9 – 11 класів у 2-гу зміну»,- зазначила Зоряна Довганик, в. о. начальника управління освіти ЛМР.

«Ситуація під контролем. На щастя, що ніхто не постраждав. Обвалилася косоурна балка, яка підтримує сходи. Вона впала на сходовий марш нижче першого поверху, він витримав. Повного обвалу сходової клітки не відбулося.

Зараз проведено обстеження двох сходових кліток даної школи. Школа збудована у 1956 році, цегляна і ми готуємо угоду на більш детальне обстеження сходових маршів і несучих конструкцій споруди. Я гадаю, що після того ми зможемо оцінити вартість відновлювальних робіт і виконати їх до початку навчального року.

На сам ремонт знадобиться близько 3 млн. грн., але буде детальніше вивчено, тому що там потрібно розбирати конструкцію і залежно від того, яка несуча здатність тих чи інших конструкцій, і будемо визначати вартість відновлювальних робіт»,- зазначив Віктор Писаренко, директор ЛКП «Рембуд».

«Школа побудована у 56 році минулого сторіччя і одна із балок не витримала. Судячи із того, що ми бачили, стержні, які знаходяться в самій балці, – загнуті. Не зрозуміло чому, тому що вони повинні бути закріплені за певну закріплюючу деталь. Судячи по всьому, будівлю будували військово-полонені після війни і там є ряд серйозних проблем по другому сходовому марші», –  додав Віктор Писаренко, директор ЛКП «Рембуд».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *