ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові хочуть закрити усі продовольчі ринки

|

Сьогодні, 17 березня,  відбулось засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій у зв’язку із критичною ситуацією із вивезенням ТПВ у місті Львові. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі міської ради Львова.

Як наголосив під час доповіді керівник департаменту житлового господарства ЛМР Сергій Бабак, станом сьогодні 344 майданчики, а це 28%, є переповненими. І ситуація має тенденцію до погіршення.

Водночас заступник голови комісії Ірина Маруняк додала, що в деяких районах переповнення є не просто кількаденне, а навіть тритижневої давності. А згідно із прогнозами гідрометцентру, з наступного тижня очікується ще більше зростання температури зовнішнього повітря, що загрожує надзвичайною екологічною ситуацією у місті.

«Хочу звернути увагу, що це перевантаження на деяких майданчиках є тритижневе. І ситуація набуває загрозливого характеру.

Буквально перед нарадою подзвонив ще один перевізник, який сказав що з Полтавської області повертають 10 машин. Представники поліції їх зупинили і попередили, що на дорозі їх чекають невідомі особи, готові бити машини. Перевізники залякані, повертаються, тому що немає куди вивозити.

Тому є кілька пропозицій: перше – разом з муніципальною дружиною організувати чергування на в’їздах в місто з метою недопущення завезення сміття з інших міст Львівської області на територію міста Львова. Друге – враховуючи, що на сільськогосподарських ринках міста Львова продукується велика кількість біологічних відходів, обмежити чи тимчасово призупинити роботу продовольчих ринків у місті, тому що сміття з них просто нема куди вивозити», – запропонував Сергій Бабак.

Раніше місбький голова Львова повідомив, що львівське сміття заблокували у Донецькій області. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *