ОСТАННІ НОВИНИ

Львів'ян запрошують відвідати передвеликодні реколекції

|

Час Великого посту – особливий період у житті кожного християнина, адже спонукає застановитись над щоденними митями свого життя. Тому 23 та 29 березня, а також 5 квітня організатори Школи міжрелігійної журналістики запрошують усіх охочих на передвеликодні екуменічні духовні зустрічі (реколекції). Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

Цьогоріч говоритимуть про Церкву і соціальні мережі, про самотність і страх перед майбутнім, а також про те, як комунікувати з тими, хто не вірить, сумнівається, шукає Бога.

Реколекції відбуватимуться в екуменічній каплиці Львівської міської ради (кім.116). Учасники матимуть змогу пороздумувати спільно зі спільнотами Української Греко-Католицької  Церкви, Римо-Католицької Церкви та Української Православної Церкви.

«Передвеликодній період – це не просто момент духовної віднови, це унікальна можливість спинити свій буденний ритм життя, щоб краще пізнати себе, вигнати зі свого серця усе, що пригнічує, знайти гармонію. Дуже хочеться, щоб навіть у найбільш похмурі миті свого життя ми не втрачали надії побачити промінь сонця. Тому заохочуємо і студентів нашої Школи, і всіх охочих відвідати ці екуменічні реколекції і знайти для себе відповіді на найбільш важливі запитання: релігійні, філософські, моральні, етичні тощо. Наші лектори – це представники духовенства, з якими працюємо вже багато років», – розповідає Лідія Батіг, організатор Школи міжрелігійної журналістики.

Перша реколекційна зустріч відбудеться у четвер, 23 березня, о 17.00 год. Разом з присутніми на тему «Як комунікувати з тими, хто не вірить, сумнівається, шукає Бога у секуляризованому світі?» говоритиме єпископ-помічник Львівської Архиєпархії УГКЦ Преосвященний Владика Володимир (Груца).

Наступна зустріч відбудеться у середу, 29 березня, о 17.00 год. Тема – «Церква і соціальні мережі: як стати ближчими?». Спікер – прес-секретар Львівської єпархії УПЦ ієромонах Маркіан (Каюмов).

Завершальна зустріч відбудеться 5 квітня о 17.00 год. Тема – «Депресія, самотність, страх перед майбутнім: як знайти себе?». Спікер – о. Петро Балог, домініканець, викладач Інституту Томи Аквінського (м. Київ).

Контактна інформація: [email protected]

Фото: kpkatedra.org.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *