ОСТАННІ НОВИНИ

Французи взялися рятувати Львів від сміттєвої катастрофи: дали більше півмільйона євро на Грибовичі та сміттєвий завод

|

Сьогодні, 17 березня, Львівська міська рада і французька компанія Egis підписали Меморандум порозуміння щодо поводження з відходами. Фірма надає місту грант у розмірі 650 тисяч євро на розробку повного пакету проектної документації для  рекультивації Грибовицького сміттєзвалища та для сміттєпереробного заводу.  Про це повідомляє кореспондент Львівського порталу.

Власне, французька компанія залучила грантові кошти від Фонду вивчення приватного сектору генерального казначейства Франції.  Кошти надаються компанії для розробки дослідження «Міська стратегія поводження з твердими побутовими відходами для міста Львова: техніко-економічне обґрунтування інтегрованої системи поводження з ТПВ, включаючи збір відходів, переробку та утилізацію». Меморандум між Львовом і фірмою підписаний на 9 місяців.

Як зауважила Надзвичайний та Повноважний Посол Франції в Україні Ізабель Дюмон, 3 березня на проханням міської ради та облдержадміністрації було виділено 650 тисяч євро для реалізації цього проекту разом з компанією Еgis.

«Ця фірма відома у напрямку ведення проектів з переробки сміття, ми надіємося, що вона зможе врегулювати проблему в Грибовичах. І сподіваємося, що опрацювання цього проекту закінчиться у червні цього року», – наголосила вона.

Директор Egis Ukraine Арно де Ружі розповів, що експерти компанії вже плідно працюють в Львові та Грибовичах:

«Власне, наша компанія працює в Україні вже протягом 20 років. Ми б хотіли подякувати за те, що нам надали змогу представити вам технічну сторону цього проекту. В останні місяці ми вже працювали і у Львові, і у Грибовичах. Також важливо, щоби зі сторони міста ми мали достойну команду, яка могла би провадити менеджментську сторону цього проекту».

Своєю чергою інженер Egis Environment Крістофер Раунд розповів, що із подібною ситуацією, яка є зараз на Грибовичах, вони мали справу у Франції, і за 5 років цей полігон вдалося повністю рекультувати.

«У Франції ми займалися схожим проектом, але там ми розробляли концепцію для площі майже вдвічі більшої від Грибовичів. На початках там була така ж ситуація, як і у вас. І за 5-6 років ми досягнули повної рекультивації сміття.

Щиро вірю, що ми можемо надати вам всі можливості і необхідну інформацію, щоби реалізувати проект у Грибовичах», – наголосив він.

Водночас міський голова Львова Андрій Садовий зауважив, що, окрім Грибовичів, французька компанія Egis займеться і документацією для сміттєпереробного заводу.

«Наступним кроком є будівництво заводу з глибинної переробки відходів. Є сотні тисяч технологій, які пропонують, але для Львова потрібний оптимальний варіант, враховуючи морфологію наших відходів, фінансові можливості, економічну окупність цього проекту. Тому, ми  очікуємо найближчим часом мудрих проектних рішень від компанії Egis, яка має подібний досвід в інших країнах світу, яка успішно працює в Україні і знає наш ринок».

Довідка:

Egis – міжнародна група, яка пропонує послуги інжинірингу, проектного структурування та експлуатації. У сфері інжинірингу та консалтингу діяльність компанії концентрується на секторах транспорту, міського розвитку, цивільного будівництва, промисловості, водопостачання та водовідведення, захисту навколишнього середовища та енергетики.

Дослідження «Міська стратегія поводження з твердими побутовими відходами для міста Львова: техніко-економічне обґрунтування інтегрованої системи поводження з ТПВ, включаючи збір відходів, переробку та утилізацію» міститиме такі складові:

-огляд існуючої системи поводження з ТПВ;

-розробка Стратегії поводження з ТПВ та Генерального інвестиційного плану для Львова;

-підготовка попереднього проекту потужностей з збору, переробки та утилізації ТПВ (зокрема,  коригування існуючого проекту рекультивації сміттєзвалища в Грибовичах);

-фінансовий аналіз та аналіз закупівель щодо рішень щодо поводження з ТПВ;

-оцінка екологічного та соціального випливу;

-підготовка тендерної документації.

Як повідомляв Львівський портал, французький уряд ухвалив рішення про надання гранту у розмірі 650 тисяч євро на повний пакет проектної документації щодо закриття та рекультивації Грибовицького сміттєзвалища.

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *