ОСТАННІ НОВИНИ

«Великдень разом». Львів'ян просять прийняти у свої родини гостей з інших регіонів країни

|

Цьогоріч з 14 до 17 квітня у Львові триватиме акція «Великдень разом». Студенти з різних куточків України приїжджають до Львова на чотири дні, щоб дізнатись про пасхальні традиції Галичини. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

«Акція «Великдень разом» покликана як зібрати та згуртувати молодь з різних регіонів України за спільним святкуванням Воскресіння Христового, так і створити простір спілкування й обміну думками, традиціями, популяризації громадського руху; через відкритість, щирість та любов до ближнього зруйнувати стереотипи та упередження один до одного. Основна мета заходу – відзначаючи це велике християнське свято,  краще пізнати одні одних, розвинути дружні стосунки між молоддю різних регіонів нашої держави та налагодити комунікацію», – розповідає Юлія Любич, голова Студентського Братства УКУ.

Цьогоріч організатори сподіваються зустріти 150 гостей зі сходу України. Це студенти із різних міст, зокрема з евакуйованих університетів Донецької, Луганської областей; надійшло багато анкет з Мелітополя, завжди приїжджають учасники із Запоріжжя,  Криму тощо. Крім заходів у Шевченківському гаю,  будуть й нові ініціативи, а саме: гаївки біля університету, інші спільні події для більшої інтеграції й спілкування між групами.

«Найскладніше – знайти сім’ї, в яких би жили наші гості, адже потрібно поселити аж 150 людей. До речі, минулого року вони жили в гуртожитку (Львівська середня санаторна школа-інтернат №1 для дітей із серцево-судинними захворюваннями, вул.  Остроградських, 1). Цього року адміністрація цього інтернату також люб’язно погодилась допомогти нам із поселенням. Але ми плануємо поселити їх в сім’ях, бо там вони дізнаються більше про Великдень, зможуть відчути усі моменти та атмосферу  підготовки до цього свята на Галичині. Закликаємо Вас долучитись – запросити до себе гостя з іншого регіону України на час Великодніх свят. Це чудова нагода проявити свою доброзичливість, поділитись своєю любов’ю у час найбільшої радості Воскресіння Господнього. Давайте «будувати мости, а не мури», – наголошує Юлія Любич.

Фото: Ukr.Media

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *