ОСТАННІ НОВИНИ

Україна офіційно заявила про відкриття бурштинового ринку на міжнародному рівні

|

Україна на міжнародному рівні заявила про відкриття бурштинового ринку. В рамках XIV International Baltic Jewellery Show «Amber Trip 2017» у Вільнюсі Державна служба геології на надр обговорила перспективи розвитку бурштинової галузі в Україні.  Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Державної служби геології та надр України.

Як зазначається, зокрема, йшлося про проблеми незаконного видобутку сонячного каменю, створення асоціації легальних учасників бурштинового ринку та утворення постійно діючою біржі українського бурштину. Зазначимо, міжнародна спеціалізована виставка «Amber Trip 2017» об’єднує спеціалістів ювелірної галузі країн Балтії, Польщі, Італії, Туреччини, США та інших держав світу.

Держгеонадра під час International Baltic Jewellery Show «Amber Trip 2017» на міжнародному рівні вперше заявила про відкриття ринку бурштину. «Сподіваємося, що європейські партнери будуть працювати виключно з легальними українськими компаніями. Наразі проблема бурштину в Україні і його законного видобутку є невирішеною. Вихід з цієї ситуації Держгеонадра бачить у співпраці трьох сторін: держави, бізнесу та місцевого населення. Тобто держава виконує функцію регулятора, бізнес – це фінансові ресурси, культура надрокористування, передові технології, безпека. Відтак місцеве населення отримує робочі місця, легальну заробітну плату та безпечні умови праці», – зазначила на виставці радник з юридичних питань голови Держгеонадр Ірина Супрун.

Водночас у повідомленні наголосили, що Держгеонадра підтримує бажання представників українського бізнесу, які працюють законно в бурштиновій галузі, об’єднатися в бурштинову асоціацію України.

Ідея у тому, пояснюють в Службі, щоб об’єднати усіх учасників ринку бурштину, що працюють в правовому полі: розвідка, видобування, переробка, торгівля. Адже, європейські партнери міжнародній виставці «Amber Trip» заявили, що зацікавлені в легальній співпраці та пропонують просувати бренд українського бурштину на Захід.

«Україна має шанс стати майданчиком інвестицій в бурштинову галузь. Якщо компанія працює легально та має спецдозвіл на видобуток бурштину, то вона може оформлювати всі дозвільні документи на митниці та експортувати його», – зазначила Ірина Супрун, радник з юридичних питань голови Держгеонадр.

Довідка

International Baltic Jewellery Show «Amber Trip» – це міжнародна балтійська спеціалізована виставка. Щорічно цей захід відвідують представники ювелірного та бурштинового бізнесу з різних країн світу: з Балтії, Польщі, Туреччини, Італії, України, США, Індії, Японії та інші. Близько 40% площі виставки займають ювелірні вироби, а 60% – бурштин.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *