ОСТАННІ НОВИНИ

Апеляційний суд остаточно виселив російський культурний центр з будівлі на Короленка

|

Російський культурний центр, який розміщувався в будівлі на Короленка, 1а , має звільнити приміщення від орендарів. Відповідне рішення ухвалив Львівський апеляційний господарський суд 9 березня, інформує прес-служба Львівської облради.

«Перемога – за нами. Апеляційним господарським судом прийнято рішення про виселення Російського культурного центру із приміщення на вулиці Короленка, 1а. Наступний крок – до роботи приступить виконавча служба», – зазначив заступник голови Львівської облради Володимир Гірняк.

Слід зауважити, що ЛМГО «Російське товариство імені Пушкіна» подало апеляційну скаргу на рішення Господарського суду.

Нагадаємо,  що обласна рада планує провести конкурс на нового орендаря на Короленка 1а. Це приміщення буде передано одній із громадських організацій, пов’язаних із АТО. Громадські активісти пропонують створити там культурний центр для ветеранів АТО, центр реабілітаційної та юридичної допомоги, або ж музей.

До 14 листопада «Російське товариство» мало  виселитися з приміщення на вул. Короленка, 1а. Також було вирішено передати це приміщення в оренду громадським організаціям, які здійснюють діяльність, пов’язану з АТО. 

При обстеженні приміщення працівники облради виявили газети із антиукраїнським змістом. Заступник голови Львівської обласної ради Володимир Гірняк звернувся із листом до СБУ у Львівській області, у якому попросив дати правову оцінку антиукраїнському змісту газети «Русский весник».

Відтак Львівська облрада підготувала позов до Господарського суду, щоби виселити Російський культурний центр.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *