ОСТАННІ НОВИНИ

Забудовник у парку «Знесіння» незаконно зрубав майже 200 дерев

|

На території парку «Знесіння» у Львові незаконно зрубано 186 дерев. Про це Львівському портаул повідомили у Держекоінспекції у Львівській області.

Як повідомляється, держінспекторами з ОНПС Львівської області спільно із працівниками Військової прокуратури Західного регіону України та представниками громадськості здійснено заходи державного контролю у м. Львові на вул. Довбуша,15.

У ході проведення рейдової перевірки встановлено, що ця територія огороджена металевим парканом висотою близько 2,5 метри. Згідно паспорту об’єкта проводиться будівництво готельно–рекреаційного комплексу, замовник будівництва – ТзОВ «Архібуд». На території будівельного майданчика було вирито котлован та зроблений ґрунтовий насип. Під час перевірки виявлено 159 пнів зрізаних дерев різних порід та 27 пнів зрізаних дерев різних порід з подальшим викорчовуванням. Розмір заподіяної державі шкоди становить 66 083,5 грн за зрізані дерева та 9 957 грн за зрізані дерева з подальшим викорчовуванням.

З метою вжиття заходів прокурорського реагування матеріали перевірки скеровано у Військову прокуратуру Західного регіону України.

Львівський портал неодноразово писав про вирубку дерез забудовником у парку «Знесіння».

Сьогодні активісти провели акцію протесту біля стін міської Ратуші з вимогами не дпоустит забудови парку.

Як відомо, будівництво пов’язаною із народними депутатами від БПП Ярославом та Богданом Дубневичами. Воно ведеться фірмою «Архібуд» на вул. Довбуша із порушеннями природоохоронного, оборонного та земельного законодавств. Історія з цим парком триває ще з 2007 року і тягне за собою не одну оборудку та судову тяганину. Детальніше про незаконне будівництво у парку «Знесіння» Львівський портал писав у матеріалі: «Чим дихатимеш, Львове? Як місту відтяли частину «зелених» легень на поталу забудовникам».

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *