ОСТАННІ НОВИНИ

Стало відомо, скільки коштуватиме річний е-квиток у Львові

|

Перші кроки щодо реалізації проекту із запровадження електронного квитка вже в транспорті розпочнуться у 2018 році.  Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

Як розповів директор ЛКП «Львівавтодор» Олег Береза, спершу потрібно придбати обладнання та протестувати його. Ціна на річний абонемент приблизно складатиме 2 500 грн.

«На даний момент ми очікуємо від банку рішення щодо консультантів. Консультанти – це незалежні експерти, які будуть займатися технічною підтримкою. Вони мають досвід реалізації таких проектів закордоном у проектах Європейського банку реконструкції і розвитку. Є консультанти у плані будівництва, які допомагають, направляють, підказують. А є ще правовий консультант, який допоможе нам в оформленні всіх документів, пов’язаних з електронним білетом.

Отож нам дадуть перелік осіб, з якими ми маємо спільно описати технічне завдання для майбутнього тендеру. Це маємо реалізувати до кінця цього року для того, щоб вже з наступного року розпочали процедуру впровадження. Це тривалий процес, але бачення щодо програмного забезпечення ми вже маємо. Сам термін реалізації буде залежати від складності технічного рішення, яке виберуть організатори компанією консультантів», – розповів Олег Береза, директор ЛКП «Львівавтодор.

У прес-службі ЛМР також повідомили, що за результатами онлайн голосування у конкурсі на найкращу назву системи електронного квитка перемогла назва «ЛеоКарт». Вона набрала 37,2% – це 2515 голосів. Переможець, автор назви, Андрій Карп’як, отримав сертифікат, відповідно до якого він отримає річний електронний квиток під №1 на проїзд у всьому транспорті Львова.

Як повідомляв Львівський портал раніше, 17 листопада 2016 року Верховна Рада України ухвалила в першому читанні законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо впровадження автоматизованої системи обліку оплати проїзду в міському пасажирському транспорті» (р.№ 4121).

Водночас додамо, що цього дня фракція «Самопоміч» Верховної Ради України не голосувала за законопроект № 4121. Натомість у Садового добряче попіарилися на темі е-квитка у Львові: прес-служба Львівської міської ради розповсюдила інформацію про те,  що 17 листопада у Львові підписали угоду щодо кредитного фінансування проекту автоматизованого збору оплати за проїзд у громадському транспорті міста, на якому був присутній лідер «Самопомочі», міський голова Львова Андрій Садовий.

На початку лютого Президент України Петро Порошенко підписав закон, що передбачає впровадження електронного квитка.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *