ОСТАННІ НОВИНИ

«Поступись місцем тому, хто носить в собі життя»: львів'ян закликають бути толерантними до вагітних

|

Цього тижня у Львові у Львові стартував соціальний проект толерантного ставлення до вагітних жінок. У його рамках у трамваях, тролейбусах та маршрутках розклеюють спеціальні наклейки із закликом: «Поступись місцем тому, хто носить в собі життя». Про це повідомляє кореспондент Львівського порталу.

Як розповіла ініціатор цього соціального проекту, депутат Львівської міськради Уляна Пак, почали акцію із електротранспорту, далі на черзі – маршрутки, потім – заклади охорони здоров’я, держустанови, аптеки, супермаркети.

«До мене неодноразово звертаються вагітні жінки із скаргами на незручності, з якими вони стикаються через відсутність толерантного ставлення до них. Саме тому виникла ідея створення позитивної соціальної реклами, яка б зверталась до сумління людей і закликала до гідного поводження із вагітними жінками у громадському транспорті, соціальних установах, закладах охорони здоров’я…», – пояснила вона.

Водночас Уляна Пак зауважила, що великою проблемою для вагітних жінок все ж залишаються черги у лікарнях. «У п’ятницю ми вже обговорили з  Володимиром Зубом (головний медик Львова,-Ред.) місця, де ці наші наліпки були б особливо актуальними», – пояснила вона.

«Дуже сподіваємося, що акція матиме позитивний відгук у громадськості, і у тих, хто не завжди поступається місцем, заговорить совість, адже треба розуміти, що у задушливому транспорті вагітній жінці може стати зле…», – каже депутат.

Представник  компанії «DIANORA» (одяг для вагітних), що є співорганізатором проекту, Наталія Цепка, розповіла, що також розробляється ідея створення для вагітних жінок окремих кас у супермаркетах.

«Ми звернулися у супермаркети, щоби вони облаштували ці каси. Хочемо  створити комфортні умови для вагітних жінок, щоби вони могли позачергово проходити на касах магазинів», – наголосила вона.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *