ОСТАННІ НОВИНИ

Представниця Росії на «Євробаченні» виступала в окупованому Криму. За справу взялася СБУ

|

Співачка, яка представлятиме Росію на «Євробаченні» в Києві, Юлія Самойлова виступала в анексованому Криму. Про це написав  керівник проекту «Майдан закордонних справ» Андрій Клименко на своїй сторінці у Facebook, передає Львівський портал.

Вибір Росією саме цієї співачки він назвав «провокацією з далекосяжними наслідками».

«27 червня 2015 року Самойлова виступала в окупованій Керчі разом з Газмановим і Лолітою … Взагалі-то таких артистів СБУ в Україну не пускає», – написав він.

Журналісти Еспресо.TV  перевірили цю інформацію і з’ясували, що в афіші на її офіційному сайті дійсно зазначено, що дівчина брала участь у Гала-концерті фестивалю “Мир спорта и добра”, який відбувався у кримському місті Керч. При цьому ця подія сталася ще 27 червня 2015 року, коли Росія вже анексувала Крим.

Раніше російських виконавців, які виступали на анексованому півострові, не пускали на територію України. Так, зокрема, сталося з репером Гуфом у березні 2016 року, коли СБУ не пустила його до Одеси через те, що напередодні він провів концерт у Криму. З тих самих причин у лютому було відмовлено у в’їзді в Україну і білоруському співаку Максу Коржу.

Водночас видання повідомляє, що Служба безпеки України перевірить достовірність інформації щодо можливих візитів російської співачки Юлії Самойлової в окупований Росією Крим.

За словами прес-секретаря СБУ Олени Гітлянської, СБУ перевірить інформацію щодо можливого порушення українського законодавства російською співачкою Самойловою і лише після цього дасть офіційну відповідь, яка не буде політично заангажованою.

Перевірка може тривати більше місяця.

Гітлянська відзначила, що для перевірки інформації щодо Самойлової достатньо ажіотажу, який викликала новина про те, що вона буде представником Росії на пісенному конкурсі.

Фото: соцмережі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *