ОСТАННІ НОВИНИ

«Зупинимо загарбника Знесіння!» У вівторок львів’яни влаштовують пікет проти забудови парку

|

У вівторок, 14 жовтня, перед входом до Ратуші у Львові пройде акція «Зупинимо загарбника Знесіння!». Про це Львівському порталу повідомили організатори пікету.

У ході акції планується привернути увагу мера міста Андрія Садового та депутатів ЛМР до незаконної забудови парку “Знесіння” (Лиса Гора, вул.Довбуша 15), а також звернутися до вищезгаданих осіб з наступними вимогами:
1. Подати юридичним відділом ЛМР у суд на чиновників, які надавали дозволи для здійснення будівництва по вул. Олекси Довбуша, 15 для відкриття кримінальних проваджень.
2. ДАБК повинна негайно скасувати Декларацію на ведення будівельних робіт для ТзОВ «Архібуд» по вул. Олекси Довбуша, 15.
3. Не продовжувати оренду для ТзОВ «Архібуд» по вул. Олекси Довбуша, 15.
4. Оголосити конкурс на посаду директора парку «Знесіння» та ввести в конкурсну комісію представників громадськості.

Як повідомляв Львівський портал, 20 лютого у Львові суд заборонив проводити будівельні роботи на Довбуша, 15. Після цього державні виконавці Галицького ДВС м.Львова в екстремальних умовах ознайомили директора «Архібуду» з рішенням суду про заборону будівництва у парку «Знесіння».

Як відомо, будівництво пов’язаною із народними депутатами від БПП Ярославом та Богданом Дубневичами. Воно ведеться фірмою «Архібуд» на вул. Довбуша із порушеннями природоохоронного, оборонного та земельного законодавств. Історія з цим парком триває ще з 2007 року і тягне за собою не одну оборудку та судову тяганину. Детальніше про незаконне будівництво у парку «Знесіння» Львівський портал писав у матеріалі: «Чим дихатимеш, Львове? Як місту відтяли частину «зелених» легень на поталу забудовникам».

2 березня, активісти та місцеві мешканці знову вийшли на пікет проти незаконної забудови у парку «Знесіння».

Також додамо, що військова прокуратура Західного регіону України зареєструвала кримінальне провадження за фактом умисного невиконання вказаним суб’єктом господарювання та іншими третіми особами ухвали господарського суду Львівської області від 20 лютого 2017 року, яка того ж дня набрала законної сили. Їх дії кваліфіковано за ч. 2 ст. 382 КК України.

7 березня Господарський суд вперше розглянув справу щодо «Знесіння» по суті.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *