ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові планують сполучити центр міста з мікрорайоном Рясне залізницею

|

У Львові планують запустити рейковий транспорт з Рясне до центру Львова. Про це на своєму блозі пише урбаніст та працівник департаменту розвитку Львівської міськради Олександр Шутюк, передає кореспондент Львівського порталу.

«Можливо, ви пам’ятаєте, що на воркшопі, присвяченому реконструкції площі перед залізничним вокзалом, обговорювалася ідея влаштування залізнично сполучення Рясне з центром Львова на час ремонту вул. Шевченка. Так ось: робота в цьому напрямку триває, і вчора працівники управління транспорту, Львівської залізниці та Інституту просторового розвитку проїхалися її можливим маршрутом», – повідомив він.

За словами О. Шутюка, наразі є два варіанти використання рухомого складу для цієї мети.

«Наразі могли би бути двосекційні рейкові автобуси PESA. Вони є привабливими, але їхня пасажиромісткість для очікуваного навантаження є дуже впритик. Інший варіант – до потрібного часу залізничники можуть модернізувати пару своїх дизелів ДР1Б. Вони можуть бути трьохвагонними, і при потребі їх, на відміну від ПЕСИ, можна видовжувати. З точки зори екології у довгостроковій перспективі, звісно, краще електричка, але наразі вільних електричок залізниця не має», – повідомив урбаніст.

За його словам, при перекритій на ремонт вул. Шевченка та вартості проїзду 4 грн. пасажиропотік має становити близько 2 тис. пасажирів на день у кожну сторону. Для того, щоби зробити такий тариф, має бути дофінансування зі сторони міста.

«Наразі зійшлися на тому, що місто має дати залізничникам години, у які мав би рушати міський потяг і вони перевірять, наскільки можливо досягнути такого графіку з врахуванням руху всіх пасажирських та вантажних потягів. Якщо графік буде можливим, далі можна буде детальніше пропрацьовувати технічну та фінансову сторону», – резюмував він.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *