ОСТАННІ НОВИНИ

Поліція відкрила кримінал через наругу над могилами поляків на Львівщині

|

Дії зловмисників, що спаплюжили могили поляків у Підкамені,  кваліфіковані слідчими як хуліганство. Поліцейські встановлюють осіб, причетних до скоєння правопорушень. Про це Львівському порталу повідомили у відділі комунікації ГУ НП у Львівській області.

Сьогодні, 12 березня, працівники Бродівського відділення поліції отримали інформацію з соціальних мереж про те, що вночі у селі Підкамінь невідомі зловмисники облили червоною фарбою та нанесли провокаційні написи на пам’ятник загиблим у часи Другої світової війни.

На місці події працювала слідчо-оперативна група. За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України.

Санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді штрафу від п’ятисот до тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до п’яти років.

За такою ж статтею Кримінального кодексу України відкрили провадження працівники Франківського відділу поліції. 11 березня невідомі зловмисники облили фарбою та нанесли провокаційні написи на пам’ятник розстріляним польським професорам на Вулецьких пагорбах у Львові.

Обидва пам’ятники вже відчищені, пошкоджень на них не виявлено. Правоохоронці вживають заходів, аби встановити осіб, причетних до скоєння правопорушень. Проводяться слідчі дії.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *