ОСТАННІ НОВИНИ

Везуть до міста, спалюють, колекціонують…Реалії «сміттєвих» буднів у населених пунктах біля Львова

Катерина Родак

|

Сміттєвий апокаліпсис у Львові знову набирає обертів, як і будь-яка болячка у період міжсезоння, зокрема весною. Ще донедавна містяни та туристи вдихали випари каналізацій фактично у всьому Львові, а тепер є ризик, що будуть наповнювати свої легені ароматами, що йдуть від сміття.

Водночас міський голова Львова Андрій Садовий невпинно продовжує звинувачувати усіх, крім себе, за принципом «Хто всрався? Невістка» і нагадувати, що окрім Львова, у сміттєвому колапсі перебуває і частина Львівської області.

Отож Львівський портал дізнався, яка ситуація у найближчих до Львова населених пунктах: тих, що підпорядковуються Львівській міськраді, і тих, що ні.

Андрій, житель смт. Рудно, 13 км від Львова:

«Із нашого будинку на вулиці Шевченка не забирають сміття від грудня 2016 року, а все тому, що ми написали нову заяву на вивіз сміття, і відтоді очікуємо на доставку спецконтейнера від перевізника «Санком-Львів». Третій місяць очікування перетворив одну із кімнат у нашій господарської будівлі на домашній мініполігон із відходів. Якщо ситуація не зміниться найближчим часом, то нам доведеться вивезти наше сміття на загальні смітники ближче до центру Львова».

Мар’яна, жителька смт. Рудно, 13 км від Львова:

«Наша сім’я живе у будинку на дві сім’ї на вулиці Грушевського, і у нашому домі встановлено два мініконтейнери для сміття від фірми «Санком», але його не забирають уже більше двох тижнів. Аби позбутися сміття нам довелося розсортувати увесь непотріб вручну. Частину вдалося спалити на власному подвір’ї, ще частину закопати в землю, але є така тара яку ми перепакували і знову очікуємо на її вивіз».

Оксана, жителька села Куликів, 18 км від Львова:

«У нас є угоди з селищною радою. Раз на тиждень приїжджає машина і забирає сміття. Але в нас десь тиждень лежали пакети зі сміттям в центрі під селищною радою. І в лісопосадках у нас все добре, їх прорідили і так сміття не викидають. Колись був великий стихійний смітник, але його «прикрили» кілька років тому»

Олена, мешканка міста Дубляни, 11 км від Львова:

«У нас в місті люди складають сміття біля кількалітрових баків, оскільки сміттєвих контейнерів…немає. Їх поставили на кілька місяців, люди туди складали сміття цілу зиму, але відходи ніхто не вивозив. Контейнери стояли при дорозі, і навіть машини проїхати не могли, оскільки дорога вузька, і все було «завалено». На вулиці Шевченка сміття лежало більше місяця, птахи і вітер його розносили…».

Олег, житель міста Винники, 10 км від Львова:

«У Винниках все те саме, що і у решті Львова, якщо не гірше…У нас сміття вивозять вже тоді, коли ситуація критична. Ми в сім’ї намагаємося якомога довше тримати кульок зі сміттям вдома, набиваємо його до останнього міліметра, а потім виносимо. Що робити, коли потепліє? Я надіюсь, що до того часу проблеми зі сміттям, такої як зараз, не буде. Бо люди почнуть тікати з цього міста».

Ярина, жителька села Лапаївка, 11 км від Львова:

«Після Нового року сміття почали вивозити,  проте станом на зараз у нас знову завалені контейнери. Ситуація така ж, як і у всьому Львові»

Марко, житель села Грибовичі, 8 км від Львова:

«Минулого року все сміття ввозила машина. Кожного місяці була машина. Сьогодні усі навколишні села вивозять сміття до Львова. Тепер це проблема мешканців… Хто до Львова, хто спалює…Кожен сам займається утилізацією свого сміття…Наскільки знаю, то така ж ситуація у більшості найближчих сіл…»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *