ОСТАННІ НОВИНИ

У Львівській облраді обрали потенційних переможців конкурсу мікропроектів і будуть просити більше коштів

|

У Львівській обласній раді затвердили рейтинги учасників та переліки потенційних переможців обласного конкурсу мікропроектів місцевого розвитку у 2017 році. Із 1300 зареєєстрованих заявок експерти обрали 543 кращих проекти.

Як повідомляє прес-служба ЛОР, про це йшлося під час засідання Конкурсної ради у п’ятницю, 10 березня.

Як зазначив начальник відділу з питань реалізації проектів місцевого розвитку, МТД та зовнішньоекономічних зв’язків Іван Собко, показовим у цьому році є те, що найуспішнішими стали так звані депресивні райони області, зі значно нижчим показником податкоспроможності: такі як Старосамбірський, Сколівський, Самбірський, Перемишлянський, Городоцький, Радехівський. «Цьогорічні проекти є значно якіснішими, розвитковими та концептуальними, про що свідчать надзвичайно високі бали, зокрема у таких пріоритетах  як освітня галузь, вуличне освітлення, інші пріоритети», – додав Іван Собко.

За словами голови бюджетної комісії Олега Домчака, потреба в співфінансуванні з обласного бюджету становить 154 млн грн, з яких сьогодні є 60 млн грн. Відтак Конкурсна рада ухвалила рішення звернутися до керівництва облради та облдержадміністрації щодо збільшення фінансування програми додатково на як мінімум 10 млн грн.

Також Конкурсна рада на засіданні обговорила та затвердила положення про оплату праці експертів, які здійснювали оцінку мікропроектів місцевого розвитку у 2017 за рахунок коштів обласного бюджету. Вартість оцінки одного мікропроекту становить 38,64 грн.

Львівська обласна рада  вітає потенційних переможців і наголошує, що відповідно до умов конкурсу їм необхідно до 30 березня цього року надати секретаріату рішення сесій місцевих рад (пооб`єктно) про бюджетне співфінансування, надіславши підтверджуючі документи на ел. адресу: [email protected]

Рейтинги учасників (потенційні переможці):

Освіта

Вуличне освітлення

ДНЗ

Заклади охорони здоров”я

Народні доми

Інші пріоритети

Як відомо, у Львівській обласній раді розгорнулися справжні баталії довкола конкурсної ради по мікропроектах. 2017 року на цю програму в області передбачили 60 мільйонів гривень. А там, де «крутяться» великі гроші, завжди знайдеться і багато охочих дорватися, як то кажуть, до корита…Детаільніше читайте у статті.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *