ОСТАННІ НОВИНИ

Відтепер львів’яни можуть побачити всю інформацію про місто на одній карті

|

Сектор геоінформаційних систем ЛКП «Міський центр ІТ» разом з компанією SoftPro розробили Геопортал Львова. На карті міста відображена інформація про демографічну ситуацію, адресний реєстр та історичні мапи міста. У найближчих планах ініціаторів – карта велоінфраструктури, ремонту доріг, транспортних маршрутів, благоустрою та розклад актуальних подій міста. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міськради.

За словами розробників, робота над порталом тривала близько 7 місяців. Система інтегрована з реєстром територіальної громади міста, що дозволяє отримати доступ до великого масиву даних. Карта Львова з детальною інформацією про різні сфери життя вже у вільному доступі на сайті ЛМР.

«Можемо побачити розподіл населення по вікових категоріях, густоту населення по різних районах та навіть кварталах тощо. Є зонування міста, генплан, інформація щодо забудов, шкіл. Цікаво поглянути на перерізи різних сфер – наприклад, наскільки співвідносяться густота навчальних закладів з густотою населення», – зазначив директор ЛКП «Міський центр ІТ», радник міського голови з питань впровадження інформаційних технологій Андрій Вишневський.

Ініціатори наголошують – у форматі порталу мешканцям набагато зручніше дізнаватися, що відбувається у їхньому районі чи на вулиці. Розробники геопорталу планують співпрацювати з різними структурними підрозділами Львівської міської ради, органами виконавчої влади, іншими організаціями, щоб наповнювати та регулярно оновлювати карту, чим зроблять актуальні дані зручнішими для перегляду та аналізу.

«Це продовження роботи в сфері муніципальних відкритих даних. Інформація, що була доступна для мешканців міста у вигляді таблиць, тепер буде відображена в зручному форматі карти. Також маємо історичні мапи, які можна накласти на сучасну карту міста. Львів’янам буде цікаво дізнатися, що було на місці їх помешкання, наприклад, 150 років тому», – розповідає керівник сектору геоінформаційних систем ЛКП «Міський центр ІТ» Максим Морус.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *