ОСТАННІ НОВИНИ

Із початку року на Львівщині оштрафовано 35 паліїв трави

|

Із початку року уже 35 осіб притягнули до відповідальності за самовільний підпал трави. Порушники сплатили штрафи на суму понад 6120 гривень. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

Департамент з питань цивільного захисту облдержадміністрації нагадує про екологічну шкоду від спалювання сухої трави та чагарника. Закликає – не палити сухостій, адже це зменшує родючість земель, вогонь знищує гнізда птахів, окрім того гинуть дрібні тварини. В той же час, дим, який виділяється під час горіння, небезпечний для здоров’я людини. Також виникає небезпека лісових і торф’яних пожеж. Оскільки вогонь під час горіння сухостою поширюється надзвичайно швидко, він може перекинутись і на найближчі будинки.

Так лише за минулу добу займання виникали у Червонограді, Пустомитах, а також на територіях Стрийського та Буського районів. Зокрема, на Стрийщині вогнеборцям довелось ліквідовувати пожежу, що ледь не перекинулась на житлові будинки.

Порушникам, яких затримують «на гарячому», загрожує штраф у розмірі від 170 до 340 гривень для фізичних осіб та від 850 до 1190 гривень для посадових. А за таке ж порушення  у межах територій та об’єктів природо-заповідного фонду, штрафи зростають удвічі.

Фото: ЛОДА

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *