ОСТАННІ НОВИНИ

У 14 школах Львова дітей навчатимуть IT-індустрії

|

Цього тижня у Львові презентують Інноваційний навчальний комплекс «ІТ- освіта». До його складу ввійшло 14 шкіл міста. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

Церемонія презентації Комплексу відбудеться 10 березня в актовому залі академії (вул. Замарстинівська, 83а).

За словами організаторів, комплекс створюється з метою проведення навчально-виховної роботи та формування і реалізації змісту освіти у системі підготовки фахівців для ІТ індустрії, яка у Львові визначена однією із пріоритетних.

Учні шкіл, що входять в Комплекс, навчатимуться за дворічною навчальною програмою, яка охоплює основи програмування, веб-технології, основи робототехніки, сучасних інформаційних технологій, англійську мову, риторику та критичне мислення. Як повідомили в адміністрації ВНЗ «Комп’ютерної академії ШАГ», курси є факультативом – кожен учень має право відвідувати чи не відвідувати навчання. Заняття проводитимуться у форматі коворкінгу. У програмі – проектна робота у складі команд з фінальною презентацією результатів по завершенню кожного семестру.

Кураторами Інноваційно навчального комплексу «ІТ-освіта» будуть відомі українські компанії ІТ-індустрії – SoftServe та EPAM.

«Попит на розвиток ІТ в школах був як серед навчальних закладів, так і серед ІТ-компаній. В один момент пазли склалися і проект вдалося розвинути», – зазначили в адміністрації ВНЗ «Комп’ютерної академії ШАГ».

До складу координаційної ради комплексу, крім представників навчальних закладів, ввійшли представники міськради Львова та ІТ-компаній.

Учасниками комплексу є: ВНЗ «Комп’ютерна Академія «ШАГ» та загальноосвітні навчальні заклади м. Львова (НВК «Школа-гімназія «Сихівська», ЛНВК ім. В. Стуса «спеціалізована школа І ступеня – гімназія міжнародних відносин», загальноосвітня школа «Берегиня» та загальноосвітні школи № 2, 5, 13, 29, 32, 49, 65, 66, 78, 81, 96 м. Львова).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *