ОСТАННІ НОВИНИ

Один зі львівських забудовників забруднює територію озера та зеленої зони

|

У Львові сьогодні, 9 березня, вкінці вулиці Персенківка було зупинено сім вантажівок, що скидають будівельне сміття  у зелених зонах та біля озера. Про це повідомляє активіст Богдан Рабешко.

За його словами, уже кілька днів вул. Персенківкою проходить шалений трафік вантажівок, завантажених землею.

«Рух даних вантажівок був такий інтенсивний, що місцеві мешканці почали обурюватись, оскільки вулицю тільки нещодавно відремонтували, а вантажні машини, перевантажені землею і глиною, почали розбивати і забруднювати дорожнє полотно. А вивантажували це все нахабно прямо в зелених зонах та на березі озера, яке входить в каскад озер, з яких починаються витоки р.Зубри, яка колись була судноплавною аж до Сихова та Козельників»,  – йдеться у повідомленні.

«Колись ця місцевість була улюбленим місцем відпочинку львів’ян. Мальовнича природа з зеленими ялинками та чистими озерами, з яких брала свій початок р.Зубра, але з поступовою індустріалізацією ця екосистема була втрачена. Проте в подальших планах є відновлення цього зеленого району».

Сьогодні в місце скиду землі та глини в кінці вул.Персенківки виїхали голова Сихівської РДА, комунальні служби та поліція.

На місці було зупинено сім вантажівок із глиною та з’ясовано, що це все звозиться з вул.Кн.Ольги, де будується новий ЖК “Добра оселя”. Дозволів на скид глини та грунту немає, що є грубим порушенням законодавства.

Розпочато процес притягнення притягнення до відповідальності згідно чинного законодавства несумлінного забудовника, який так нахабно знищує останні залишки живої природи та зелених насаджень у Львові.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *