ОСТАННІ НОВИНИ

У Львівській облраді заблокована робота сесії: депутати не можуть дати раду з колишнім універмагом на площі Ринок

|

Сьогодні, 7 березня,  під час розгляду питання про приватизацію об’єктів комунальної  власності у Львівській облраді заблокували роботу сесії. Про це інформує кореспондент Львівського порталу з місця події.

Власне конфлікт спричинило внесення у перелік об’єктів, які підлягають приватизації, приміщення на площі Ринок, 32 – колишнього універмагу «На ринку».

Після того, як до питання вносили правки, деякі депутати заблокували трибуну. Депутати мали зауваження щодо способу приватизації об’єкту. А власне чимало обранців наголошували, що якщо це приміщення продадуть шляхом викупу, а не аукціоном, то це буде черговий «договорняк».

«Площа приміщень колишнього універмагу «На ринку» складає 1689,2 кв м: підвал – 641,7 кв м, перший поверх – 325,1 кв. м, другий поверх – 558,3 кв м, антрисоль – 164,1 кв.м. Це різнопланові приміщення, в них ведеться виробництво пива. Орендна плата станом складає 46 тис. грн, тому що договір оренди оформлявся в 90-х роках і укладений він на 50 років. Якщо порахувати розмір орендної плати і термін окупності цього об’єкта з точки зору ефективності, то це буде не менш як через 100 років», – зазначив начальник управління майном спільної власності Львівської обласної ради Микола Бандра.

Водночас він додав, що частина приміщень, яка була у власності міста, приватизована шляхом викупу тим самим орендарем в 2013 році за 8 млн грн.

Своєю чергою заступник голови Львівської облради Володимир Гірняк нагадав, що у 1996 році на ці приміщення був укладений договір оренди, а в 2003 – суд його продовжив до 2053 року. «Змінити умови договору оренди чи розірвати його фактично неможливо. Тому, я вважаю, що орендар має право на викуплення майна…І що ми маємо ефективно використовувати майно громади області і продати цей об’єкт дорого, а частину цих коштів спрямувати на перинатальний центр», – сказав він.

Як відомо, нещодавно комісія з питань комунального майна та приватизації Львівської облради розглянула питання щодо приватизації приміщень на площі Ринок, 32 у Львові.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *