ОСТАННІ НОВИНИ

Садовий натякнув, що керівництво держави блокує вивіз львівського сміття на полігони України

|

Мер Львова Андрій Садовий повідомив, що більш ніж 250 майданчиків для ТПВ є переповненими, адже хтось дає команди Нацполіції блокувати вантажівки з львівським сміттям. Про це від заявив сьогодні, 6 березня, на засіданні обласної комісії ТЕБ і НС із розгляду ситуації щодо проведення робіт на ЛКП «Збиранка», передає кореспондент Львівського порталу.

«У місті критична ситуація з вивезенням ТВП. На сьогодні більше 1000 тонн відходів не вивезено зі Львова. 257 майданчиків є переповненими. Всі машини, які вивозять сміття за межі Львівської області, сьогодні є заблокованими. Це приблизно 50 машин по Україні. Вони банально не мають можливості рухатись на полігони. Тому ми можемо розраховувати тільки на полігони, які є розташовані в межах Львівщини. Я звернувся до обласної комісії, що та невідкладно втрутилась в цю ситуацію, бо Львів може опинитися в великій екологічній біді», – сказав А. Садовий.

Коли журналісти запитали, кого він звинувачує у блокуванні, мер Львова натякнув, що це можуть робити тільки ті, хто має повноту владу у руках.

«Я не знаю, кому в голову прийшла така думка, щоб одночасно блокувати всі машини, які везуть сміття зі Львова по Україні. Ця людина має дуже сильно не любити людей. Це робиться системно, по всі й Україні. Таке блокування можуть робити тільки органи правопорядку. Зауважень до поліції Львівщини у мене немає», – додав голова міста.

«Якщо з мерії Львова будуть офіційні звернення з підтвердженнями номерів машин і підтвердженими фактами блокування, то я звернуся до центральних органів влади, щоб врегулювати це питання. Жодних офіційних звернень станом на сьогоднішній день немає», – заначив Олег Синютка.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *