ОСТАННІ НОВИНИ

Львів'яни вшанували пам'ять національного Героя Романа Шухевича

|

У неділю, 5 березня, у Білогорщі відбулися заходи з вшанування пам’яті видатного українського політичного і державного діяча Романа Шухевича. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

Присутні поклали квіти до пам’ятника генерал-хорунжого, разом виконали Державний Гімн України, а духовенство здійснило чин панахиди. Після відбулося громадське віче.

Голова ЛОДА Олег Синютка у своєму виступі зауважив, що сьогодні всіх на цьому місці зібрала постать Героя України Романа Шухевича. “Тих, хто в часи Другої світової війни слухали і беззаперчно виконували наказ головного командира, тих, які на Майдані Незалежності під час Революції Гідності виборювали ту Україну, про яку мріяли і Роман Шухевич, і вояки УПА, добровольців, які були у складі двох українських батальйонів єдиної української армії, що розділяла окупований Росією Донецьк і столицю України – Київ.

Сьогодні також присутні вояки регулярного українського війська Збройних сил України, бо тільки дисциплінована армія може визволити окуповані Росією території – Донбас, Луганщину і Крим. Зібралися всі ті, кому небайдужа доля України”, – наголосив очільник області.

Біля пам’ятника була вишикувана почесна варта ліцеїстів Львівського державного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою ім. Героїв Крут та салютна команда громадської організації “Товариство пошуку жертв війни “Пам’ять”.

Фото: ЛОДА

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *