ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині помічник судді та адвокат «погоріли» на хабарі у 700 доларів

|

На Львівщині при одержанні 700 доларів США неправомірної вигоди затримано помічника судді та адвоката. Про це львівському порталу повідомили у прес-службі прокуратури у Львівській області.

Прокуратурою Львівської області спільно з управлінням захисту економіки Нацполіції у Львівській області припинено корупційну схему прийняття замовних рішень одним із районних судів м. Львова.

Сьогодні, 3 березня, «на гарячому» при одержанні неправомірної вигоди в сумі 700 доларів США затримано адвоката та помічника судді одного із районних судів міста Львова. Вказані кошти останні вимагали від громадянина за «вирішення» питання про закриття провадження у рамках розгляду адміністративного протоколу, складеного за керування автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

На даний час, проводяться першочергові слідчі дії. Також перевіряється інформація щодо причетності до вчинення вказаного злочину інших посадових осіб суду.

Речові докази та грошові кошти вилучено. Вирішується питання про повідомлення вказаним особам про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.369-2 КК України, а саме прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди для себе чи третьої особи за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, поєднане з вимаганням.

Такі дії караються позбавленням волі на строк від трьох до восьми років з конфіскацією майна.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *