ОСТАННІ НОВИНИ

Михайло Волинець: «Провести об’єктивне розслідування аварії на шахті «Степова» буде надзвичайно складно»

|

Голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець про наслідки аварії на шахті «Степова», розслідування та покарання винних у трагедії, а також «смотрящих» на шахтах львівсько-волинського басейну:

«За всі роки незалежності я не знаю жодного випадку, коли було проведено об’єктивне розслідування схожої аварії. Щоб дійсно винні особи були притягнуті до відповідальності. Щодо знайдення та покарання винних, то я приведу приклад аварії на шахті «Засядька», коли загинуло 106 гірників (2007 р. – ред). Нікого не покарали! Окрім керівника Держгірпромнагляду, якого звільнили, і який насправді не мав жодного стосунку до аварії. Потім намагалися звільнити керівника гірничо-рятувальної служби. Теж необ’єктивно і несправедливо. Його ще й на чотири місяці кинули в камеру. Ось вам реалії і проза життя.

Аварія на «Степовій» не сталася внаслідок штучного підняття видобутку, як дехто стверджує. Видобуток суттєво збільшити не могли, оскільки шахти доведені до стану банкрутства. Галузь – розграбована, нею керують «смотрящі». Вони керують і міністром. Це було і в попередні роки. «Смотрящий» у львівсько-волинському басейні – Андрій Венгрін. Він зав’язав схеми розграбування шахт львівсько-волинського басейну ще у 2015 році.

Буде надзвичайно складно провести об’єктивне розслідування трагедії через брак спеціалістів. Єдиним позитивом є те, що з резервного фонду Кабінету Мінстрів України може бути виділено кошти на ліквідацію наслідків аварії».

 

Раніше Львівський портал повідомляв, що на Львівщині стався вибух на шахті. Є загиблі. Також стало відомо, що на шахті «Степова» загинуло вісім шахтарів. Голова ЛОДА Олег Синютка припускає, що трагедія на шахті могла статися через вибух метану. Петро Порошенко оголосив всеукраїнську жалобу через трагедію на Львівщині. Двоє із 14 врятованих гірників перебувають у важкому стані. Володимир Гройсман на Львівщині пообіцяв, що держава подбає про родини загиблих шахтарів та поранених гірників шахти «Степова».

Фото: Соцпортал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *