ОСТАННІ НОВИНИ

За рік аеропорт «Львів» майже на 30% збільшив пасажиропотік

|

29 лютого 2016 року Тетяна Романовська стала новим керівником Міжнародного аеропорту «Львів» імені Данила Галицького. Сьогодні, 2 березня, вона разом зі своєю командою прозвітувала про свою річну роботу на цій посаді, передає кореспондент Львівського порталу.

Основною запорукою розвитку аеропорту є те, що в Україні він знаходиться якнайдалі від зони бойових дій.

«Основний наш пріоритет – це те, що ми знаходимось в західній частині України. В майбутньому ми претендуємо стати західноєвропейським хабом. По об’ємах перевезень зараз ми займаємо четверте місце по Україні після Борисполя, Києва і Одеси. Але за своїми об’ємами і розташуванням ми можемо конкурувати не тільки з українськими аеропортами, а й з польськими, бо вони є ближчими до нас», – розповіла Тетяна Романовська.

Аеропорт  ім. Д. Галицького нарощує свою співпрацю з різними акіакомпаніями по всьому світу, щоб збільшувати кількості рейсів та напрямків.

«Зараз аеропорт «Львів» співпрацює з 25 авіакомпаніями. Цього року ми додали до свого радіусу ще 2 міста: Вільнюс і Мінськ, які заповнили польоти над Україною і закрили нам повний радіус. За рік ми додали Belavia і SprintAir. На сьогодні ми вже маємо підписану угоду з Wizz Air, а саме рейс до Вроцлава. В цьому році маємо сподівання додати ще мінімум дві компанії», – додала керівник.

Також львівський аеропорт за 2016 рік суттєво збільшив пасажиропотік.

«Якщо у 2015 році у нас було 570 тисяч перевезень пасажирів, то у 2016 вже було 738 тисяч. Тобто ми майже на 30% збільшили об’єми. Дуже сподіваємось, що 2017 році ми досягнемо мільйона. Тоді авіакомпанії будуть більше звертати на нас увагу і нам буде легше залучати нових перевізників», – зауважила Т. Романовська.

«Великим пріоритетом на цей рік є розвиток неавіаційної діяльності аеропорту (паркінг, магазини, кафе, продаж). Саме прибуток від цієї діяльності дає поштовх для розвитку авіаційної сфери. За прибуток від неавіаційної частини ми можемо надавати максимальні знижки на авіаційні послуги», – наголосила директор Львівського аеропорту.

Станом на літо 2017 року вже є підтвердження на сім нових напрямків. Окрім того кількість існуючих маршрутів збільшиться на 22 рейси.

«Ми працює з містом, з туристичним альянсом, щоб окрім наших знижок, ми могли стимулювати авіакомпанії і за фондові інвестиції. Це допоможе залучити більше лоукостів. Зараз тільки ми стимулюємо компанії максимальними знижками, але для бюджетний авіакомпаній цього замало», – зазначила очільниця підприємства.

Також керівництво аеропорту «Львів» похвалилось збільшенням зарплат для працівників.

«Через хороший фінансовий результат ми підняли заробітні плати нашим працівникам десь на 40%. Окрім того ми з липня 2016 року почали виплачувати чималі премії», – додала Тетяна Романовська.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *