ОСТАННІ НОВИНИ

Трагедія на шахті «Степовій» сталася через вибух метану?

|

Причини аварії на шахті «Степова» у Львівські області вивчатиме спеціальна комісія, яка також встановить винних у трагедії. Про це заявив голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка в ефірі каналу «112 Україна», пише УП.

За його словами наразі є гірники, що перебувають у важкому стані.

Синютка також повідомив, що попередньо причину аварії кваліфікують, як «вибух метану».

«Кінцевий висновок дасть комісія, яка проведе розслідування… Буде створена комісія, яка проведе розслідування і вона зробить висновок, чи порушувалися правила техніки безпеки і відповідальність посадових осіб», – додав Синютка.

За його словами шахта працювала у звичайному режимі і навантаження на неї «не збільшувалося».

«Навпаки, порівняно із попереднім часом, ми не збільшували обсяги видобутку вугілля, але те що повністю готувалися всі заходи для збільшення видобутку у зв’язку із блокадою – це очевидно», – сказав Синютка.

«Ми готувалися до того, щоб збільшити обсяги видобутку на «Львіввугіллі». Чи пов’язані вибух на шахті із проведенням робіт по збільшенню обсягів у зв’язку із блокадою, дасть висновки тільки комісія», – додав він.

Раніше Львівський портал повідомляв, що на Львівщині стався вибух на шахті. Є загиблі. Також стало відомо, що на шахті «Степова» загинуло вісім шахтарів. Доля ще 20 невідома. Поліція просить звільнити дорогу для порятунку постраждалих гірників шахти «Степова».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *