ОСТАННІ НОВИНИ

Львівські депутати підняли питання жахливого стану більшості об'єктів Шевченківського гаю

|

Більшість об’єктів Шевченківського гаю у жахливому стані. Замість того, щоб їх зберегти, тут прокладають велодоріжки та збираються будувати візит-центр. Про це сьогодні, 2 березня, під час сесійного засідання заявив депутат Львівської міської ради Валерій Веремчук, передає з місця події кореспондент Львівського порталу.

«Як повідомив Бориса Рибака , який був директором музею понад 15 років, близько 40% об’єктів «Шевченківського гаю» є в жахливому стані: стоять без даху, падають крокви, прогнивають стелі, нищиться підлога, більша частина території неупорядкована. Ще 30 об’єктів за 20 років зникли під впливом часу та недогляду. Тож про які візит-центри і ресторани за мільйони ми говоримо?», – обурився депутат.

Більше того, Валерій Веремчук додав, що діри на даху церкви Св. Параскеви зі села Стоянів 1820 року зведення залатані руберойдом.

«Замість приділити увагу збереженню унікальних експонатів, тут прокладають велодоріжки та планують звести «Візит-центр» за 13 млн грн», ­- наголосив депутат.

Відтак він звернувся до міського голови Львова Андрія Садового з проханням провести інвентаризацію всіх об’єктів музею та експертизу для визначення їхнього стану.

Нагадаємо, що намір збудувати візит-центр на території «Музею народної архітектури та побуту у м.Львові» по вул. Чернеча Гора, 1 (народна назва – «Шевченківський га») викликав широкий резонанс у місті Львові.

Як писав Львівський портал, активісти публічно цікавились у влади Львова, де поділися 15 га землі «Шевченківського гаю», та чому чиновники знищують Шевченківський гай в догоду бізнес-партнерам міського голови Львова Андрія Садового?

Також львівські активісти на початку серпня цього року проінспектували неналежний стан «Шевченківського гаю». Окрім цього міську владу звинуватили у приховуванні інформації про візит-центр у «Шевченківському гаю», та розділенні площі візит-центру в «Шевченківському гаю».

Фото: Facebook-сторінка Валерія Веремчука

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *