ОСТАННІ НОВИНИ

Активісти та місцеві мешканці вийшли на пікет проти незаконної забудови у парку «Знесіння»

|

Сьогодні, 2 березня, декілька десятків місцевих мешканців та активістів вийшли на пікет проти незаконної забудови у парку «Знесіння» у Львові, передає кореспондент Львівського порталу.

Під паркан забудови мешканці та активісти принесли шини та діжки з дровами, аби заблокувати в’їзд машин на територію будівництва.

Як зазначають активісти, з понеділка, 27 березня, біля незаконної забудови майже цілодобово чергують мешканці прилеглих вулиць, які роблять все можливе, аби захистити парк. За словами правозахисниці Наталії Сікевич, громаді міста потрібно до останнього захищати парк від забудови.

«Ми вже багато років ходимо з цією спрвою по судах. Зараз прокуратура подала позов, щоб розірвати договір оренди і повернути земельну ділянку державі. Коли розривається договір оренди, повертається земля. Але зараз ці забудовники вирили котловани і абсолютно незаконно зареєстрували в реєстратора право власності на незавершене будівництво. Проте оскільки на ділянці вже знаходиться щось з правом власності, то зрозуміло, що витребувати цю землю назад – неможливо. І що вони роблять зараз? У них не зазначена площа в реєстрації. Тому вони зараз хочуть залити максимально багато фундаменту, щоб потім сказати, що у нас тут , наприклад, 30 тисяч метрів залито і у нас є право на незавершене будівництво. Але реєстратор «випадково» не вказав метраж. Тому вони зараз «женуть» цю забудову», – розповіла пані Сікевич.

Як повідомляв Львівський портал, 20 лютого у Львові суд заборонив проводити будівельні роботи на Довбуша, 15, триває судовий процес.  Перед засіданням навпроти суду зібрався пікет проти забудови парку «Знесіння».

28 лютого державні виконавці Галицького ДВС м.Львова в екстремальних умовах директора «Архібуду» ознайомили з рішенням суду про заборону будівництва у парку «Знесіння». Відтак у разі продовження будівельних робіт на цій ділянці, правоохоронні органи зобов’язані порушити кримінальну справу про невиконання судового рішення.

Як відомо, будівництво пов’язаною із народними депутатами від БПП Ярославом та Богданом Дубневичами. Воно ведеться фірмою «Архібуд» на вул. Довбуша із порушеннями природоохоронного, оборонного та земельного законодавств. Історія з цим парком триває ще з 2007 року і тягне за собою не одну оборудку та судову тяганину. Детальніше про незаконне будівництво у парку «Знесіння» Львівський портал писав у матеріалі: «Чим дихатимеш, Львове? Як місту відтяли частину «зелених» легень на поталу забудовникам».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *