В СБУ зачистили всіх, хто займався «діамантовими прокурорами», – Трепак

|

Зі своєї посади звільнили заступника начальника головного управління по боротьбі із корупцією та організованою злочинністю СБУ Дмитра Нескоромного, який керував затриманням «діамантових прокурорів». Про це на своїй сторінці у Facebook написав колишній перший заступник голови СБУ Віктор Трепак.

«Учора звільнено з посади заступника начальника Главку «К» СБУ Д. Нескоромного. Це кадрове рішення прийнято за поданням першого заступника Голови СБУ – начальника Главку «К» Демчини», – написав він.

«Полковник Нескоромний як тодішній мій заступник керував операцією по затриманню одного з «діамантових прокурорів». Влітку минулого року його спочатку фактично відсторонили від виконання службових обов’язків (як у свій час мене), а зараз звільнили з посади з виведенням в розпорядження керівника СБУ», – додав Трепак.

За його словами «цього звільнення Демчина домагався практично з моменту приходу на Главк «К»».

«Минулого року було також звільнено з посади співробітника СБУ, який був старшим групи, що проводила обшук у Корнійця. Деяких інших працівників Главку «К», які працювали по справі «діамантових прокурорів», «правильно розтасували» по посадах», – написав він.

«Таким чином вчорашнє рішення тепер формально (бо фактично це було зроблено раніше) завершило повну «зачистку» кола співробітників СБУ, які мали відношення до реалізації справи «діамантових прокурорів». Можна стверджувати, що в цій частині Демчина виконав свої зобов’язання перед Шокіним, за генпрокурорства якого під кадрову зачистку потрапили слідчі і прокурори, які розслідували вказану справу», – додав Трепак.

Щось мені підказує, що наразі цікаві процеси відбуваються і з самою справою «діамантових прокурорів». Підозріло тихо йде її розгляд.

Як відомо, 14 лютого президент Петро Порошенко провів масштабні перестановки в керівництві СБУ.

Справа «діамантових прокурорів» стосується першого заступника начальника Головного слідчого управління Генпрокуратури Володимира Шапакіна і заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця, яких затримали у липні 2015 року за підозрою в отриманні 3 млн гривень хабара.

В результаті обшуку у них вдома і на роботі були вилучені гроші на загальну суму близько 500 тисяч доларів, а також коштовності та зброю.

Трепак  у листопаді 2015 року пішов з посади, заявивши, що не може ефективно працювати під головуванням тодішнього очільника ГПУ Віктора Шокіна.

Українська правда

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *