ОСТАННІ НОВИНИ

Аваков вбачає у блокаді Донбасу причетність Садового й «Самопомочі»

|

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков покладає відповідальність за «блокаду Донбасу» і її наслідки на партію «Самопоміч».

На нараді з представниками металургійної промисловості під керівництвом прем’єр-міністра він назвав учасників блокади «професійними аферистами» – незважаючи на те, що в них є мандат народного депутата і їх підтримують партії.

«Я прямо звертаюся до мера Львова Андрія Садового, до голови фракції «Самопомочі» Олега Березюка: ви несете цю відповідальність, ви приймали ці рішення, розгорнули кампанію в 20-градусні морози, ви почали цю авантюру – у тому числі, напевно, щоб не так уважно дивилися на ті проблеми зі сміттям, які виникли у Львові», – заявив Аваков.

«Ви пішли в цю політичну брудну м’ясорубку, ви будете нести за це відповідальність», – додав голова МВС.

Як відомо, з 25 січня на підконтрольній Києву території Луганщини триває блокада залізниці за участю «ветеранів АТО» та окремих народних депутатів, яка не дає низці підприємств отримувати вугілля з окупованої частини Донбасу.

20 лютого прем’єр-міністр Володимир Гройсман запропонував обговорити цю проблему – і того ж дня відбулися переговори з учасниками блокади. Але за тиждень у «штабі блокади» відмовилися від переговорів з урядом.

28 лютого Гройсман закликав учасників “блокади” відвідати всі металургійні підприємства, яким загрожує зупинка через блокаду поставок з окупованої частини Донбасу. Водночас, МВС просить дозвіл на «зачистку» учасників блокади Донбасу.

Українська правда

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *